Kiinteistöt
2 minuutteja luettu

Uudessa SRV:n rakentamassa tuotantolaitoksessa kokonaispäästöt ja energiankulutus on minimoitu

17/04/2023, 03:02
Uudessa SRV:n rakentamassa tuotantolaitoksessa kokonaispäästöt ja energiankulutus on minimoitu
SRV:n rakentamassa uudessa tuotantolaitoksessa kokonaispäästöt ja energiankulutus on minimoitu. Tehdasprosessissa syntynyt energia otetaan talteen ja ohjataan takaisin kaukolämpöverkkoon.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

SRV toteuttaa Euroopan ympäristöystävällisimmän sinkityslaitoksen Turun seudulle.

SRV ja Aurajoki Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen kuumasinkityslaitoksen toteuttamisesta Turun seudulle Lietoon.

Hanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana, ja SRV:n osuus hankkeesta on noin 12 miljoonaa euroa. Rakentamisen valmistelut käynnistyvät välittömästi.

Hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan huhtikuulle.

Hankkeessa metallien pintakäsittelypalveluihin erikoistuneelle Aurajoki Oy:lle rakennetaan uudet tuotanto- ja toimistotilat, joiden laajuus on noin 6 200 bruttoneliömetriä. Rakennustyöt aloitetaan toukokuussa 2023 ja niiden on määrä valmistua kesäkuussa 2024.

”SRV:llä on pitkät perinteet toimitilarakentamisesta ja projektinjohtourakoinnista ympäri Suomen. Meillä on ilo lähteä toteuttamaan modernia sinkityslaitosta, joka toteutetaan elinkaariviisaasti energiatehokkuus ja tulevaisuuden monipuoliset käyttötarpeet huomioiden. Kehitysvaiheessa olemme vieneet hanketta eteenpäin tiiviissä yhteistyössä tilaajan kanssa, mikä näkyy ripeänä siirtymisenä toteutusvaiheeseen”, toteaa SRV:n Alueyksiköiden johtaja Henri Sulankivi.

Uudessa tuotantolaitoksessa kokonaispäästöt ja energiankulutus on minimoitu. Tehdasprosessissa syntynyt energia otetaan talteen ja ohjataan takaisin kaukolämpöverkkoon.

Lisäksi tuotantolaitoksessa hyödynnetään prosessitekniikkaa, jolla pystytään vähentämään raaka-aineiden kulutusta ja jätteen määrää. Rakennukseen tehdään myöhemmin myös aurinkosähköjärjestelmä.

”Rakennuksesta tulee Euroopan ympäristöystävällisin ja nykyaikaisin kuumasinkityslaitos. Kyseessä on Aurajoen 55-vuotisen historian suurin investointi, jonka lähtökohtana on ollut maailman parhaan käytettävissä olevan teknologian hyödyntäminen. Maksimaalisten ympäristöhyötyjen saavuttaminen edellyttää tavanomaisesta poikkeavaa rakennustekniikkaa erityisesti talotekniikan osalta, joka on keskeisessä roolissa energiatehokkuuden saavuttamisessa ja tuotantoprosessissa syntyneen hukkalämmön hyödyntämisessä”, kertoo Aurajoki Oy:n toimitusjohtaja Ralf Sohlström.

Kuumasinkitys on ympäristöystävällinen pintakäsittelymenetelmä, jossa terästä suojataan ympäristöolosuhteiden aiheuttamaa korroosiota vastaan. Uuden tuotantolaitoksen elinkaaritavoite on runkorakenteiden ja verkostojen osalta 50 vuotta ja rakennuksen teknisten järjestelmien osalta 25 vuotta.

#rakennustekniikka #rakentaminen #sinkityslaitos #srv #turku #ympäristö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0