Asunnot
1 min luettu

Uudet ostajat Uudenmaan kasarmille

7/09/2022, 07:39
Uudet ostajat Uudenmaan kasarmille
Kuva: Tuomas Uusheimo
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

HGR Property Partners Oy ja Wihanto Oy ovat allekirjoittaneet 6.9.2022 kiinteistökaupan esisopimukset Helsingissä osoitteessa Liisankatu 1 sijaitsevasta Uudenmaan kasarmin rakennuksista ja piha-alueesta.

Uudenmaan kasarmin kaksi kasarmirakennusta siirtyvät uudelle omistajalle HGR Property Partnersille joulukuussa 2022. Alustavien suunnitelmien mukaan kasarmin rakennukset tullaan kehittämään toimitilakäyttöön ja niihin sijoitetaan alueella kaivattu uusi päiväkoti.
”Yhtiömme näkee Uudenmaan kasarmissa loistavan kehityspotentiaalin ja odotamme innolla, että pääsemme viemään suunnitelmiamme eteenpäin yhteistyössä kaupungin kanssa. Tavoitteena on avata korttelia kaupunkilaisille ja tuoda Kruununhakaan lisää palveluita ja työpaikkoja”, toteaa HGR Property Partners Oy:n toimitusjohtaja Mika Alanko tiedotteessa.

Pysäköinti maan alle
Uudenmaan kasarmin piha-alueelle on suunnitteilla asuinrakennus Wihanto Oy:lle. Kasarmin piha-alue on tällä hetkellä väliaikaisesti pysäköintikäytössä. Kaavamuutoksen jälkeen pysäköintipaikat on tarkoitus siirtää maan alle rakennettavaan pysäköintilaitokseen. Tilalle rakennetaan iso suojaisa piha päiväkodille sekä asuinrakennus pihoineen. Alueen kaavamuutos on vireillä ja lopulliset tonttikaupat piha-alueesta tehdään uuden asemakaavan lainvoimaistuttua. Kauppahinta uuden asuinrakennuksen osalta riippuu kaavoituksen lopputuloksesta ja on arviolta noin 10 miljoonaa euroa.
”Odotamme mielenkiinnolla, että pääsemme toteuttamaan upean asuinhankkeen näin hienolle paikalle. Alueella on kova kysyntä moderneille asunnoille ja tavoitteena on toteuttaa monipuolisesti niin yksiöitä kuin perheasuntojakin.”, kertoo Wihanto Oy:n toimitusjohtaja Juhani Wihanto.

Hankekehityskumppaninamme toimii Aura-rakennus Oy ja myyjä on Senaatti-kiinteistöt.

#senaatti-kiinteistöt
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0