Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

Uusi hotelli Ouluun - Terwa Tower suunnitellaan saada valmiiksi kulttuuripääkaupunkivuodeksi

25/08/2022, 06:40
Uusi hotelli Ouluun - Terwa Tower suunnitellaan saada valmiiksi kulttuuripääkaupunkivuodeksi
Arkkitehtitoimisto Järvinen & Kuorelahti Oy, Ari Järvinen
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Hankkeen tavoitteena on avata Vänmanninsaareen Terwa Towerin palvelut, sisältäen hotellin, kulttuuripääkaupunkivuodeksi 2026. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2024. Terwa Towerin hotellin valmistuminen kulttuuripääkaupunkivuodeksi 2026 on tärkeää, sillä Oulun tämänhetkinen hotellikapasiteetti ei tule riittämään kulttuuripääkaupunkivuoden ja tulevien vuosien majoitustarpeeseen.

Hankekokonaisuus, joka koostuu hotellista ravintoloineen, huoneistohotellista ja toimistoista. suunnitellaan toteutettavan Vänmannin tekosaareen, Oulun pääkirjaston taakse ja Meritorin alueelle.
Terwa Toweriin on tavoitteena avata 240 huoneen, ruokaravintolan, ylimmässä kerroksessa sijaitsevan näköalaravintolan sekä asiakassaunat sisältävä Solo Sokos -hotelli. Tornihotellia ovat olleet suunnittelemassa YIT Talonrakennus Oy, Terwa Management Oy, Terwa Kiinteistökehitys Oy ja Osuuskauppa Arina, jotka saivat suunnitteluvarauksen vuonna 2018.

Koko hankkeen rakentamisajan työllistämisvaikutus on arviolta 460 henkilötyövuotta. Hotelli tulee valmistuttuaan tarjoamaan noin 100 uutta työpaikkaa.

Hotellin lisäksi Terwa Tower -hankekokonaisuuteen kuuluu City Suites -huoneistohotelli ja toimistotilaa.

#osuuskauppa arina #terwa kiinteistökehitys oy #terwa management #yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0