Rakentaminen
1 min luettu

Uusi kauppakeskus nousee Jumalniemeen

6/04/2022, 09:53
Uusi kauppakeskus nousee Jumalniemeen
Bild:Kotka.fi
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Kauppakeskus Tähti rakennetaan tontille, joka sijaitsee moottoritien päärampissa rajoittuen Ahlströmintiehen ja E18 -tien ylittävään siltaan.
Kotkan kaupunki, A. Ahlström Kiinteistöt Oy ja Suka Invest Oy ovat sopineet kolmen maa-alueen ja 16.000 kuutiometriä rakennusoikeuden kiinteistökaupasta Kotkan tunnetuimmalla kauppa-alueella Jumalniemessä.

Kiinteistökaupat pyritään saattamaan loppuun touko-kesäkuun 2022 kuluessa.

Alueelle rakennettaisiin 26 000 neliön kauppakeskus. Osa liiketiloista tulisi katutasoon ja osa toiseen kerrokseen. Lisäksi piha-alueelle rakennettaisiin pikaruokaravintola ja mahdollisesti kylmähuoltoasema. Parkkipaikkoja kauppakeskuksen piha-alueelle tulisi 500.
Kauppakeskuksessa tulisi toimimaan 12–15 eri kaupan alan yritystä ja liikuntakeskus.

Hankkeen suunnittelu ja vuokrausneuvottelut ovat käynnissä ja rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesän 2022 aikana niin, että kauppakeskus valmistuisi kevään-kesän 2023 aikana, toki varauksin, että Ukrainan sota ja sen aikaansaama rakennustarvikkeiden hinnannousu ja toimitusvaikeudet saattavat vaikuttaa investoinnin aikatauluun ja toteuttamiseen. Kohteen rakentaja on tarkoitus kilpailuttaa ja valita kuluvan kevään aikana.

Suka Invest Oy ja Kiinteistö Oy Kotkan Unelma omistavat ja toteuttavat hankkeen toimien rakennuttajana. Yhtiöiden neuvonantajana ja kiinteistökehittäjä hankkeessa toimii Nordicon , joka vastaa hankekehityksestä, rakentajan kilpailutuksesta, vuokralaisneuvotteluista ja loppusijoittajan kilpailuttamisesta. Hankkeen suunnittelusta vastaa A1 Arkkitehdit Oy

Suka on kauppaneuvos Kari Hautasen ja talousneuvos Arja Hautasen sekä heidän perheensä omistama sijoitusyhtiö. Hautaset ovat tulleet tunnetuiksi perustamastaan Tarjoustalo -ketjusta, joka myytiin Tokmannille 2005 sekä merkittävästä omistuksestaan Markantalon -ketjussa, joka myytiin Gigantille 2006.

 

#suka oy
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0