Energia
1 min luettu

Uusi kerrostalojen maalämpöyhtiö keräsi miljoonasijoituksen

23/11/2021, 15:34
Uusi kerrostalojen maalämpöyhtiö keräsi miljoonasijoituksen
Kuva: Voltan Lähienergia
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Uusi kotimainen energiayhtiö Voltan Lähienergia raportoi onnistuneesta rahoituskierroksesta. Yhtiö onnistui saamaan joukolta sijoittajia lähes miljoonan euron kasvurahasijoituksen. Rahoituskierrokselle osallistui muun muassa teollisuuden ja rakennusalan ammattilaisia; mukana olivat esimerkiksi Turret Oy, Holdix Oy, Eero Heliövaara sekä Timo Soininen.

Volta liikeidea perustuu siihen, että yritys investoi itse lähienergiajärjestelmiin, vastaa maalämmön teknisestä toteutuksesta ja jää taloyhtiölle pitkäaikaiseksi lämmöntuottajaksi, kun aiemmin lämpöinvestointi on jäänyt rakennuttajan vastuulle.

– Suurkiinteistöissä maalämpö on jo tuttu ilmiö esimerkiksi Ruotsissa. Sen sijaan energialaitoksien keskitetylle operoinnille ja rakennuttajan alkuinvestoinneista vapauttavalle Voltanin palvelumallille on kansainvälisestikin kasvavaa kysyntää, Voltanin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittu Jukka Ruuska sanoo.

– Tavoittelemme aluksi noin 30–50 kohteen vuotuista rakentamista Suomessa. Tämä tarkoittaisi vuotuista noin 1 200 tonnin CO2 päästöjen vähentämistä, Voltanin toimitusjohtaja Miikka Lemmetty kertoo.

Voltan kertoo tiedotteessaan, että se investoi lähivuosina uudisrakentamisen maalämmityksen ja -viilennyksen järjestelmiin kymmeniä miljoonia euroja.

#maalämpö #maaviilennys #talous #voltan lähienergia
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0