Arkkitehtuuri
1 min luettu

Uusi terveyskeskus, kuntakeskusuudistuksen ensimmäinen vaihe

8/07/2022, 05:44
Uusi terveyskeskus, kuntakeskusuudistuksen ensimmäinen vaihe
Bild: Siilinjärvi saa uuden terveyskeskuksen elokuussa, ja se on kuntakeskusuudistuksen ensimmäinen vaihe. Bild: Uusinta tekniikkaa ja aivan uudet tilat. Siilinjärvellä rakennetaan uutta terveyskeskustaa. Foto: Kuva: Siilinjärvi kunta Raami Arkkitehdit Oy
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Syksyllä 2020 purkaustyöt alkoivat. Kasurilantie varteen nykyisen terveyskeskuksen viereen rakennettaan nyt täysillä uutta terveyskeskustaa.

Lujatalot Oy saivat sopimuksen – Siilinjärven uuden terveyskeskuksen elinkaarihankkeen rakentamisesta. Hankkeen investointivaiheen arvo on noin 20 miljoonaa euroa. Koko sopimuksen arvo on yhteensä noin 39 miljoonaa euroa. Terveyskeskuksen laajuus on reilut 6000 brm². Kohteen rahoittaa Kuntarahoitus Oyj.

Hanke toteutetaan elinkaariurakkamuodolla, jolloin Lujatalo vastaa terveyskeskuksen suunnittelun, rakentamisen ja 20 vuoden ylläpitopalvelujen toteuttamisesta sekä kohteen luovutuskuntovaatimusten täyttymisestä.

– Hanke on meille Lujatalossa monella tavalla tärkeä. Sijaintinsa puolesta hankkeella on vahvat siteen Lujan historiaan ja terveyskeskushankkeella on myös merkittävä työllistävä vaikutus alueellamme, tuleehan kohde työllistämään noin 60–70 rakentajaa, sanoi Lujatalon aluejohtaja Heikki Jalkanen lokakuussa 2020.

Uudet terveelliset tilat

– Siilinjärven terveyskeskuksen uudisrakennushanketta on odotettu todella pitkään nykyisten toimitilojen mittavan sisäilmaongelman vuoksi. Odotamme uusien tilojen olevan terveelliset, turvalliset ja toimintaympäristöltään vastaavan tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluiden tasoa. Tavoitteena on toiminnan sujuvuuden mahdollistavat tilat, jotka ovat potilaslähtöiset, helposti saavutettavissa ja asianmukaiset. Toivomme uusien tilojen mahdollistavan käyttäjäystävällisen toiminnan sekä tukevan ydinprosessien tuottamista, sanoo Siilinjärven kunnan sosiaali- ja terveysjohtaja Kati Kantanen.

Siilinjärven kunnanjohtaja Vesa Lötjönen pitää erityisen tärkeänä kuntalaisten hyvinvointia.

-Uusi terveyskeskus on kuntakeskusuudistuksen ensimmäinen vaihe, tästä lähdemme strategiamme mukaisesti kuntaa uudistamaan ja kehittämään, Lötjönen iloitsee.

Kohde tulee valmistumaan elokuussa 2022.

#lujatalot oy
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0