Tiet
1 min luettu

Uusi tie suunnitteilla GigaVaasa-alueelta valtateille 3 ja 8

23/11/2021, 10:30
Uusi tie suunnitteilla GigaVaasa-alueelta valtateille 3 ja 8
GigaVaasa-suurteollisuusalue Mustasaaren ja Vaasan rajalla. Kuva: Vaasan kaupunki
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on nyt aloittanut suunnitelmat GigaVaasa suurteollisuusalueen tieyhteyden suunnitteluun. Valtioneuvosto on myöntänyt suunnittelua varten jo vuoden 2020 neljännessä lisätalousarviossa 0,5 miljoonaa euroa, ja tarkoitus on kytkeä GigaVaasan suurteollisuusalue uudella tieyhteydellä valtatieverkkoon.

Suunnitteluosuuden alkupäässä maantieyhteys yhdistetään nykyiseen väyläverkkoon. Uusi tieyhteys alkaa valtateiden 3 ja 8 eritasoliittymästä ja jatkuu aina Vähänkyrötielle (seututielle 717) saakka. Suunnittelualueen puolivälissä, GigaVaasa -alueen kohdalla maantieltä suunnitellaan yhteys Mustasaaren kunnan uuteen katuverkkoon. Linja-osuudella maantie sijoittuu rakentamattomaan maastoon ja sille on esitetty tilavaraus Mustasaaren Granholmsbacken II asemakaavassa.

Tiesuunnitelma valmistuu tämänhetkisen arvion mukaan vuoden 2022 loppuun mennessä. Uusi maantie parantaa valmistuessaan alueen tavarankuljetusten sekä paikallisen liikenteen työ- ja asiointimatkojen sujuvuutta. Uusi maantie mahdollistaa myös Mustasaaren ja Vaasan maankäytön kehittymisen alueella.

#gigavaasa #mustasaari
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0