Energia
1 min luettu

Uusi tuulipuisto Itä-Suomeen -- tuotanto vastaa yli 80 000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta

28/11/2022, 11:51
Uusi tuulipuisto Itä-Suomeen -- tuotanto vastaa yli 80 000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Investointi tukee Helenin vuodelle 2030 asetetun hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamista ja nopeutettua siirtymää hajautettuun energiajärjestelmään. Samalla yhtiö haluaa vastata sähköistyvän yhteiskunnan tarpeisiin ja lisätä energiaomavaraisuutta sekä kotimaisen päästöttömän energian tuotantoa.

– Niinimäen tuulipuiston hankinnan myötä hajautamme tuulivoiman tuotantoa maantieteellisesti Itä-Suomeen. Niinimäen hankinta tukee strategiamme mukaista panostusta uusiutuvan energian tuotantoon, ja puiston aloitettua toimintansa vuosittainen tuulivoimatuotantomme tulee olemaan noin 2,5 terawattituntia, sanoo Helenin yrityskaupoista vastaava johtaja Jenny Söderman.

Uuden tuulipuiston vuosittainen energiantuotanto on yli 400 gigawattituntia, joka vastaa yli 80 000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta. Kyseessä on jo neljäs Helenin ja Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahaston yhteisinvestointi tuulivoimaan.

Niinimäen tuulipuiston rakentaminen aloitetaan heti, ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 loppuun mennessä. Tuulipuiston rakentamisesta ja sen teknisestä sekä taloudellisesta hallinnoinnista vastaa uusiutuvan energian yhtiö OX2. Yhtiö vastaa myös kaupallisesta ja teknisestä toiminnasta 15 vuoden sopimuksella.

#Ålandsbanken #helen oy #ox2
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0