Energia Kaasu
1 min luettu

Uusi yritysyhteistyö tutkii maa- ja biokaasun vähähiilistämistä

25/11/2021, 12:25
Uusi yritysyhteistyö tutkii maa- ja biokaasun vähähiilistämistä
Kuva: Gasum
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Yritykset haluavat myös selvittää Hycamiten jo olemassa olevalla teknologialla tuotetun vedyn elinkaaripäästöt ja mikäli niitä olisi mahdollista alentaa. Kyseisessä teknologiassa suurimmaksi osaksi metaanista koostuvien maa- ja biokaasun metaanimolekyylit voidaan päästöttömästi hajottaa vedyksi ja puhtaaksi kiinteäksi hiileksi. Puhdasta hiiltä voi käyttää esimerkiksi sähköautojen akkujen raaka-aineena, ja vetyä esimerkiksi puhtaassa energiatuotannossa ja teollisuuden raaka-aineena. Yhteistyön myötä Hycamite pääsee hyödynnetään Gasumin tietämystä maa- ja biokaasun tuotanto- ja jakeluketjuista sekä niiden päästöjen todennasta ja laskemisesta ja yhteistyö auttaa selvittämään teknologian elinkaaripäästöjen alentamismahdollisuuksia.

– Hiilen talteenotto maa- tai biokaasusta mahdollistaa kaasun käytön ilmastovaikutusten vähentämisen entisestään. Olemme siksi erittäin innostuneita mahdollisuudesta selvittää Hycamiten teknologiaan perustuvien ratkaisujen soveltuvuutta Gasumin nykyisten ja potentiaalisten asiakkaiden tarpeisiin, toteaa liiketoiminnan kehitysjohtaja Mikko Syrjänen Gasumilta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyön alkamisesta Gasumin kanssa, koska nyt pääsemme tutkimaan teknologiamme soveltamista erilaisiin käyttötarkoituksiin laajasti Suomessa ja Pohjoismaissa. Tavoitteenamme on tarjota yrityksille jo nyt mahdollisuus alkaa käyttämään kestävästi tuotettua vetyä, Hycamiten toimitusjohtaja Laura Rahikka sanoo.

#biokaasu #gasum #hiili #hycamite #maakaasu #vety #yritysyhteistyö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0