Uutiset Konkurssit
2 minuutteja luettu

Uusia lukuja: Konkurssien määrä kasvoi merkittävästi Ruotsissa lokakuussa

1/11/2022, 14:41
Uusia lukuja: Konkurssien määrä kasvoi  merkittävästi Ruotsissa lokakuussa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Luotto- ja yritystietoyhtiö UC:n uudet tilastot osoittavat, että konkurssit ovat piristyneet jyrkästi ympäri Ruotsia lokakuun aikana.

Lokakuussa Ruotsin konkurssit lisääntyivät kokonaisuudessaan 38 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Rakennusalalla konkursseja oli lokakuussa 113, mikä on 18 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2021.

UC:n tilastot osoittavat, että maan eri sähköalueiden välillä on eroja. Viimeisen kuukauden aikana konkurssit ovat lisääntyneet prosentuaalisesti enemmän sähköalueilla yksi ja kaksi, jotka vastaavat Luulajaa ja Sundsvallia, kuin muualla maassa. Malmöä vastaavalla tarjousalueella neljä konkurssien kasvu oli tämän vuoden syys-lokakuussa pienimmillään.

”Tämä kehitys ei ehkä ole sitä, mitä useimmat ihmiset olivat alun perin odottaneet. Sähkön hinta on noussut pilviin Etelä-Ruotsissa syksyn aikana. Mutta kestää jonkin aikaa, ennen kuin yritykset menevät konkurssiin. Sähkön hinta on monen vaikuttavuustekijä siihen, että monilla yrityksillä on tällä hetkellä vaikeaa. Suora yhteys sähkön hinnannousun ja konkurssien välillä, eikä vähiten pienyrittäjien keskuudessa, on asia, jonka näemme todennäköisesti myöhemmin tänä talvena, Johanna Blomé sanoo.

Vähemmän startup-yrityksiä Etelä-Ruotsissa

UC:n startup-yritysten tilastot osoittavat, että uusien toimipaikkojen osuus väheni lokakuussa eniten Etelä-Ruotsissa edelliseen kuukauteen verrattuna.

” Tämä osoittaa, että tänä talvena on suuri epävarmuuden pelko ja mahdollinen sähkön hinnan nousu edelleen. Hallituksen negatiivinen ennuste työmarkkinoista ja BKT: stä vuodelle 2023 lisää huolta tulevaisuudesta. Kansallisen taloustutkimuslaitoksen tuoreimpien lukujen mukaan yritysten luottamus tulevaisuuteen on hyvin heikkoa, Johanna Blomé jatkaa.

Konkursseja enemmän kuin pandemian aikana

Konkurssien määrä on kasvanut viime vuoden vastaavaan kuukauteen verrattuna yhdeksällä kymmenestä UC:n tilastoon sisältyvästä toimialasta. Eniten kärsineet toimialat ovat tukkukauppa, joka on kasvanut 72 prosenttia, vieraanvaraisuus, joka on kasvanut 66 prosenttia, ja vähittäiskauppa, joka on kasvanut 40 prosenttia. Kaikilla kolmella toimialalla konkurssien määrä on nyt suurempi kuin pandemian aikana.

#luotto- ja yritystietoyhtiö uc #ruotsi #start-up yrityksiä
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0