Rakentaminen
1 min luettu

Uusien rakennuslupien kuutiomäärä laski kolmannella kvartaalilla

23/11/2021, 10:07
Uusien rakennuslupien kuutiomäärä laski kolmannella kvartaalilla
Kuva: Josh Olalde, Unsplash
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Kuutioissa mitattuna myönnettyjen rakennuslupien määrä laski vuoden kolmannella neljänneksellä 12,1 prosenttia samasta ajanjaksosta vuotta aiemmin, ilmenee Tilastokeskuksen luvuista. Asuinrakentamisen kuutiomäärä kuitenkin kasvoi 2,5 prosenttia ja oli siten heinä-syyskuussa 2,7 miljoonaa kuutiometriä. Muun kuin asuinrakentamisen kuutiomäärä väheni 19 prosenttia.

Asuinrakentaminen kasvoi ainoastaan pientalohankkeiden osalta, sillä kerrostalohankkeiden kuutiomäärä oli vain 1,5 miljoonaa kuutiometriä ja väheni siten 4,7 prosenttia vuodentakaisesta. Pientaloille myönnettiin rakennuslupia 1,2 miljoonan kuutiometrin edestä ja 12,4 prosentin kasvullaan ne kannattelivat koko asuinrakentamisen hienoista kasvua. Omakotitalojen osuus pientalorakentamisen kuutiometreistä oli 0,8 miljoonaa kuutiometriä.

Rakennuslupia myönnettiin heinä-syyskuussa 1 329 omakotitalohankkeelle (kasvua 17,7 prosenttia) ja 8 712 asunnolle (laskua 2 prosenttia). Vaikka asuntorakentamiselle myönnettyjen rakennuslupien määrä väheni sekä asuntojen määrässä että kuutiometreissä mitattuna, uusi asuntoja alettiin kuitenkin rakentaa kolmannella kvartaalilla jopa 16,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi heinä-syyskuun aikana 5,4 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi 12,6 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi vastaavasti 0,5 prosenttia.

#asuinrakentaminen #heinä-syyskuu #rakennusluvat #tilastokeskus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0