Teollisuus Valmistus
1 min luettu

Vahterus laajenee yrityskaupoilla Yhdysvalloissa

17/12/2021, 10:05
Vahterus laajenee yrityskaupoilla Yhdysvalloissa
Vahterus on ostanut yhdysvaltalaisen paineastiavalmistaja Harliss Specialtiesin liiketoiminnan. Kuva: Anton Sucksdorff
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Harliss Specialtiesin tuotantotilat sijaitsevat Irwinissä Pennsylvanian osavaltiossa, Pittsburghin kaupungin naapurissa. Uusi valmistusyhtiö aloittaa toimintansa samoissa tiloissa, ja kaikki työntekijät jatkavat työtehtävissään. Ensimmäiset Vahteruksen tuotteet valmistetaan vuoden 2022 puolivälissä.

Vahteruksella on jo kahdeksan vuoden ajan toiminut oma myyntiyhtiö Charlottessa, North Carolinan osavaltiossa. Nyt toteutunut yritysosto tukee konsernin globaalia kasvustrategiaa.

– Tämä on meille tarpeellinen ja oikea-aikainen investointi Pohjois-Amerikan myynnin kehittämiseksi. Paikallisen valmistusyhtiön myötä pystymme palvelemaan niin olemassa olevia kuin uusiakin asiakkaita entistä paremmin ja rakentamaan myös paikallista huoltotoimintaa, Vahterus Americas -myyntiyhtiön presidentti Jonathan Pascoe sanoo.

Uusi valmistusyhtiö toimii Vahteruksen kokoonpanotehtaana. Teknologian ydin, niin kutsuttu levypakka, valmistetaan edelleen Kalannissa Varsinais-Suomessa.

– USA:ssa tehdään kuoret levypakan ympärille paikallisten ASME-paineastiavaatimusten mukaisesti. Näin pystymme lyhentämään asiakkaalle tärkeää toimitusaikaa merkittävästi, Vahteruksen perustaja ja toimitusjohtaja Mauri Kontu selvittää.

Vahterus on toiminut vastaavalla valmistusperiaatteella Aasiassa jo kymmenen vuotta Kiinaan perustetun kokoonpanotehtaan myötä.

#harliss specialties #levylämmönsiirto #paineastia #vahterus #yhdysvallat #yrtiyskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0