Teollisuus
1 min luettu

Valmet ja Circa yhteistyöhön vastuullisten biokemikaalien tuotannon teollistamisessa

25/05/2022, 06:21
Valmet ja Circa yhteistyöhön vastuullisten biokemikaalien tuotannon teollistamisessa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

”Olemme erittäin iloisia alkavasta yhteistyöstä Valmetin kanssa. Yhteistyö tukee erinomaisesti Circan kasvutavoitteita ja hyödyntää Valmetin vahvaa panostusta vihreään teknologiaan. Valmetilla on kattava kokemus kiertoleijukattiloista ja ratkaisuista, jotka tuottavat energiaa biomassasta. Sillä on valtava merkitys tuotantoprosessimme toteuttamiselle ja optimoinnille”, sanoo Circa Groupin toimitusjohtaja Tony Duncan.

”Vastuullisuus on Valmetin liiketoimintastrategian ja kaikkien toimintojen ytimessä. Tarjoamalla kokemustaan ja asiantuntemustaan Circan kaltaisten yritysten käyttöön Valmet edistää tavoitettaan muuntaa uusiutuvat raaka-aineet kestäviksi ja vastuullisiksi tuotteiksi. Circan tiimi ja kunnianhimo ovat tehneet meihin suuren vaikutuksen, ja odotamme innolla tiivistä yhteistyötä heidän tavoitteidensa saavuttamiseksi”, sanoo Valmetin Sellu ja energia -liiketoimintalinjan johtaja Bertel Karlstedt.

ReSolute-laitos tulee tuottamaan 1 100 tonnia biopohjaista liuotinta nimeltä CyreneTM. Sovittu pitkän aikavälin tavoite on kehittää moduuleja, joiden kapasiteetti on 10–15 tuhatta tonnia vuodessa. Moduulit voisivat toimia paikallisen raaka-aineen saatavuuden ja infrastruktuurin mukaan joko erikseen tai toisiinsa yhdistettyinä. Valmet ja Circa aloittavat suuren kokoluokan laitoksen konseptisuunnittelun vuoden 2022 jälkimmäisellä puoliskolla. Circan tavoitteena on saavuttaa 80 000 tonnin vuosituotantokapasiteetti vuoteen 2030 mennessä.

Valmet tarjoaa biomassan käsittelylaitteiston, pyrolyysaattorin ja kiertoleijukattilan energiantuotantoon sekä Valmet DNA -automaatiojärjestelmän, ensin ReSolute-laitosprojektia varten ja myöhemmin tulevia laitoksia varten.

Valmet on kehittänyt pyrolyysiteknologiaansa Tampereen koelaitoksellaan 1990-luvulta lähtien. Vuonna 2013 Valmet toimitti Fortumille Joensuuhun biomassan nopeaan pyrolyysiin perustuvan laitoksen, joka on teollisessa mittakaavassa maailman suurin.

#circan #valmet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0