Teollisuus Automaatio
2 minuutteja luettu

Valmet lanseeraa uuden vihreän projektin

11/03/2022, 11:23
Valmet lanseeraa uuden vihreän projektin
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Valmetin 2030 teknologiavision mukaisesti Beyond Circularity -projekti parantaa mahdollisuuksia tukea yhtiön asiakkaiden vihreää siirtymää eri teollisuuden aloilla. Projekti pyrkii vahvistamaan Valmetin tutkimus- ja kehitystyötä, jolla saadaan kehitettyä prosessiteknologioita, automaatiota ja palveluita uusiutuvien materiaalien sekä kierrätys-, jäte- ja sivuvirtojen hyödyntämiseen.

Valmet lanseeraa uuden tutkimus-, kehitys- ja innovaatioprojektin nimeltään Beyond Circularity. Valmetin 2030 teknologiavision mukaisesti projekti parantaa mahdollisuuksia tukea yhtiön asiakkaiden vihreää siirtymää eri teollisuuden aloilla. Projekti pyrkii entisestään vahvistamaan yhtiön tutkimus- ja kehitystyötä, jolla saadaan kehitettyä prosessiteknologioita, automaatiota ja palveluita uusiutuvien materiaalien sekä kierrätys-, jäte- ja sivuvirtojen hyödyntämiseen.

Tarkoitus houkutella yhteistyökumppaneita

Kunnianhimoisten projektitavoitteidensa saavuttamisen tueksi Valmet rakentaa ekosysteemin, jonka tarkoituksena on houkutella yhteistyökumppaneita, yliopistoja, tutkimusinstituutteja ja asiakkaita osallistumaan sellu- ja paperiteollisuuden vihreän siirtymään. Tässä ekosysteemissä odotetaan olevan Suomessa yli 100 kumppania vuonna 2025. Valmet suunnittelee investoivansa projektiin 40 miljoonaa euroa seuraavan neljän vuoden aikana. Investoinnin avulla yhtiö toteuttaa teknologiavisiotaan ja ilmasto-ohjelmaansa sekä luo kasvua. Projekti on osittain Business Finlandin rahoittama ja osa Veturi-hanketta, johon on kutsuttu kansainvälisiä yhtiöitä ratkaisemaan yhteiskunnan kiireellisimpiä haasteita ja investoimaan voimakkaammin tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin Suomessa.

Tehostaakseen vihreää siirtymää

“Olemme innoissamme Beyond Circularity-projektin lanseerauksesta. Osana tätä projektia rakennetaan uusi vihreän siirtymän ekosysteemi, jonka odotetaan luovan arvoa ja kasvua osallistujilleen, laajentavan osaamista uusille alueille ja rohkaisevan alan parhaita kansallisia ja kansainvälisiä yhteistyökumppaneita osallistumaan. Ekosysteemin ytimessä on Valmetin ainutlaatuinen teknologian, automaation ja palveluiden tarjooma, jota yhteistyökumppaneiden poikkitieteellinen tietotaito vahvistaa. Tämän poikkeuksellisen yhdistelmän rakentamisen ja kehittämisen ansiosta alojensa johtavat asiantuntijat vievät eteenpäin niin kiertotaloutta, autonomisia tehtaita kuin teollisia palveluita”, sanoo Valmetin tutkimus- ja kehitysjohtaja Janne Pynnönen tiedotteessa.

 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0