Energia
1 min luettu

Valmet toimittaa savukaasujen lauhdutusprosessin Vantaan Energialle

25/11/2022, 15:41
Valmet toimittaa savukaasujen lauhdutusprosessin Vantaan Energialle
Kuva: Mari Waegelein
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Laitos on suunniteltu käsittelemään kotitalouksissa ja teollisuudessa syntyvää vaaralliseksi luokiteltua ja kierrätykseen soveltumatonta jätettä.
Arvoa ei julkisteta, mutta vastaavien tilausten arvo on yleensä yli 15 miljoonaa euroa. Projekti alkaa vuonna 2022 ja laitoksen on määrä valmistua vuonna 2025.

Savukaasujen lauhdutuslaitteisto ottaa talteen polttoprosessissa syntyvän lämmön, joka hyödynnetään kiinteistöjen lämmitykseen Vantaalla. Laitoksesta saatava hukkalämpö vähentää maakaasun ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja tukee siirtymistä puhtaaseen energiantuotantoon.

”Kierrätyskelvottomia vaarallisia jätteitä käsittelevä korkealämpötilalaitos jatkaa Vantaan Energian investointiohjelmaa, jolla pyritään mahdollisimman pian luopumaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä yhtiön energiantuotannossa ja jatkamaan kohti hiilinegatiivista energiantuotantoa vuonna 2030. Jätteiden energiahyötykäyttö sekä hiilidioksidin talteenotto ja jalostaminen uusiksi tuotteiksi ovat avainasemassa strategiassamme. Käytettävän teknologian ja suunnitteluratkaisujen korkea turvallisuustaso, investointihankkeiden toteuttaminen tiukkojen tavoitteiden mukaisesti sekä laitosten korkea käytettävyys ovat Vantaan Energialle erittäin tärkeitä. ”, sanoo Vantaan Energian toimitusjohtaja Jukka Toivonen.

”Hanke on erinomainen esimerkki Valmetin pyrkimyksestä tarjota asiakkailleen kestäviä päästövähennysratkaisuja. On ilo kulkea kohti hiilinegatiivista tulevaisuutta yhtä matkaa Vantaan Energian kanssa”, sanoo Lari-Matti Kuvaja, myynti- ja teknologiapäällikkö, Ympäristöjärjestelmät, Sellu ja energia, Valmet.

#valmet #vantaan energia
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0