Teollisuus Automaatio
2 minuutteja luettu

Valmetille seitsemästoista jätteenpolttolaitoksen automaatiotilaus

7/06/2022, 14:15
Valmetille seitsemästoista jätteenpolttolaitoksen automaatiotilaus
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Valmet toimittaa automaation uuteen Slough Multifuel -jätteenpolttolaitokseen Lontoon lähelle. Tilauksen teki Hitachi Zosen Inova AG (HZI), joka kokonaisurakoitsijana vastaa laitoksen suunnittelusta, hankinnoista ja rakentamisesta.

HZI valitsi Valmetin automaatioteknologian jätteenpolttolaitosprojekteihinsa nyt 17. kerran. Laitoksen omistaa yhteenliittymä, jonka osapuolina ovat brittiläinen energiayhtiö SSE Thermal ja Copenhagen Infrastructure III K/S -rahasto, jota hallinnoi Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

Tilaus sisältyi Valmetin vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen saatuihin tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Toimitukset ajoittuvat vuoden 2022 syyskuun alusta tammikuulle 2023. Loppuasiakas ottaa automaatiojärjestelmän vastaan marraskuun lopulla 2024.

”Hyödymme Slough’n projektissa siitä kokemuksesta, jota on saatu Valmetin viimeisimmistä projekteista Isossa-Britanniassa. Valmet on proaktiivisesti tukenut, vastannut kysymyksiin ja tuonut ideoita projektiin”, sanoo HZI:n Slough-projektin tekninen projektipäällikkö Aristeidis Charitos.

”Tämänhetkinen globaali pula puolijohdesiruista vaikuttaa kaikkiin projekteihimme. Koska Valmet DNA -automaatiojärjestelmässä on kolme erilaista prosessiasemamallia, Valmet pystyy toimittamaan ratkaisun projektiaikataulun mukaisesti”, sanoo HZI:n Slough-projektin automaatiojärjestelmäinsinööri Adrian Hiemann.

”Loppuasiakas on ollut tyytyväinen Valmet DNA -järjestelmiimme, jotka toimitettiin Ferrybridge 1 ja 2 -jätteenpolttolaitoksille vuosina 2012 ja 2016. HZI on ollut asiakkaamme vuodesta 2008 lähtien. Yhteistyö sujui hyvin myös tällä kertaa, ja pystyimme täyttämään tekniset vaatimukset. Projekti on Valmetille tärkeä, sillä se laajentaa markkinaosuuttamme Ison-Britannian jätteenpolttomarkkinoilla”, sanoo Valmetin Automaatio-liiketoiminnan Itävallan ja Itä-Euroopan myyntijohtaja Rene Neubert.

Kun Slough Multifuel -laitos toimii täysillä vuonna 2024, se käsittelee vuosittain noin 480 000 tonnia jäännösjätettä Suur-Lontoon alueelta. Laitoksen tuotanto vastaa noin sadantuhannen kotitalouden vuodessa kuluttamaa energiaa.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0