Infrastruktuuri
1 min luettu

Valtatie 19:n parannustyöt alkavat

13/08/2021, 09:04
Valtatie 19:n parannustyöt alkavat
Valtatie 19:lle tehtiin parannuksia myös vuonna 2017, kun Seinäjoen itäinen ohikulkutie valmistui. Kuva: Väylävirasto
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Valtatie 19 on pitkään kaivannut parannuksia, sillä tieosuudella tapahtuu verrattain paljon onnettomuuksia ja lisäksi liikenne ruuhkautuu usein vilkkaan työmatkaliikenteen, raskaan liikenteen ja maatalousliikenteen takia. Väyläviraston tiedotteen mukaan tieosuudella ei ole myöskään ollut riittävästi mahdollisuuksia turvallisiin ohituksiin.

Parannuksia on kuitenkin luvassa tänä syksynä, sillä Seinäjoen ja Lapuan välisen tieosuuden kehittämistyöt aloitetaan jo nyt elokuussa ja rakennustöiden on suunniteltu alkavan loka-marraskuussa. Urankan arvioidaan olevan valmis syksyllä 2023.

Hankkeen aikana tieosuudelle rakennetaan kaksi ohituskaistaparia ja uusi eritasoliittymä. Lisäksi hankkeessa parannetaan eritasoliittymää ja kahta tasoliittymää. Alueella tehdään myös toimia melun torjumiseksi sekä parannetaan liikenneturvallisuutta kaitein ja riista-aitojen avulla.

Hankkeen urakoitsijaksi on kilpailutuksessa valittu työyhteenliittymä Seila, joka koostuu Kreate Oy:stä ja Maansiirto Veljekset Rinta Oy:stä.

#lapua #seila #seinäjoki #valtatie 19 #väylävirasto
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0