Infrastruktuuri
1 min luettu

Valtatie 3 yleissuunnitelma tekeillä – valmista 2023 lopussa

15/03/2023, 04:59
Valtatie 3 yleissuunnitelma tekeillä – valmista 2023 lopussa
Yleissuunnitelmaluonnosta esitellään maaliskuun lopulla suomenkielisessä yleisötilaisuudessa Laihialla ja ruotsinkielisessä yleisötilaisuudessa Mustasaaressa.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

Valtatien 3 parantaminen välillä Helsingby-Laihia Yleissuunnitelmaluonnosta esitellään yleisötilaisuuksissa.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus laatii yleissuunnitelmaa valtatielle 3 välille Helsingby-Laihia. Parantamishankkeen tavoitteena on nelikaistainen, korkeatasoinen ja turvallinen valtatieyhteys Laihian ja Vaasan välille. Hanke parantaa liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta sekä lyhentää matka-aikoja.

Yleissuunnitelmaluonnoksessa esitetään valtatien 3 parantaminen nelikaistaiseksi ympäristövaikutusten arvioinnissa käsitellyn vaihtoehdon 3a pohjalta. Valitussa vaihtoehdossa valtatien uusi linjaus kiertää Helsingbyn kylän sen eteläpuolelta ja liittyy nykyisen valtatien linjalle Rönnholmin kohdalla. Alakylän ja Hulmin kohdalla uusi tielinjaus sijoittuu nykyisen tien pohjoispuolelle. Vaihtoehdossa on eritasoliittymät Helsingbyn, Alakylän ja Hulmin kohdalla. Helsingbyn ja Hulmin eritasoliittymät ovat maankäyttöliittymiä.

Yleissuunnitelmaluonnosta esitellään maaliskuun lopulla suomenkielisessä yleisötilaisuudessa Laihialla ja ruotsinkielisessä yleisötilaisuudessa Mustasaaressa.

Maanantai 27.3.2023 klo 18.30–20.00 Laihian keskuskoulun ruokala (Länsitie 62, Laihia)

Tiistai 28.3.2023 klo 18.30–20.00 Helsingbyn koulu (Puntaistentie 52, Helsingby)

Tilaisuuden alussa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja suunnittelukonsultin asiantuntijat esittelevät suunnitelmaluonnosta. Yleisen esittelyn ja keskustelun jälkeen osallistujilla on mahdollisuus tutustua suunnitelmaluonnokseen karttojen äärellä. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille, muille tienkäyttäjille ja hankkeesta kiinnostuneille.

Suunnitelmaluonnoksen kommentointia varten hankkeen internetsivuille lisätään linkki karttapalautekyselyyn, johon asianosaiset voivat käydä jättämässä kommenttinsa 27.3.- 10.4.2023 välisenä aikana.

Suunnittelualueella tehdään pohjatutkimuksia maalis-huhtikuussa.

Yleissuunnitelmaa esitellään yleisölle myös syksyllä 2023. Yleissuunnitelma valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.

#ely #etelä-pohjanmaa #liikenne #tieverkot
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0