Hoitoala
1 min luettu

Vanhan lentokonetehtaan pääkonttori Tampereen Härmälänrannassa myytiin

3/12/2021, 07:51
Vanhan lentokonetehtaan pääkonttori Tampereen Härmälänrannassa myytiin
Havainnekuva Härmälänrannasta. Kuva: Skanska
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Tampereen Härmälänrannassa sijaitsevaa vanhaa Valmetin lentokonetehdasaluetta on vuodesta 2006 asti rakennettu asuinalueeksi. Alueen suurin rakennuttaja Skanska on nyt myynyt alueella sijaitsevan vanhan lentokonetehtaan pääkonttorin Hoivatiloilla, joka suunnittelee tiloihin päiväkotia ja monimuotoista asumista. Uudelle asuinalueelle on jo aiemmin noussut palveluita, kuten päiväkoti ja vanhalle ilmailuvarikolle sijoittuva ruokakauppa ja kortteliravintola.

Vanha pääkonttori on rakennettu vuosien 1936–1961 aikana, ja rakennustyöt Hoivatilojen suunnitelmien toteuttamiseksi on jo aloitettu.

– On erittäin hienoa, että rakennushistoriallisesti arvokas, suojeltu rakennus löytää Hoivatilojen osaavissa käsissä uuden elämän. Kiinteistökaupan myötä Härmälänranta vahvistuu palvelemaan yhä laajemmin eri elämäntilanteissa olevia asukkaitaan, sanoo tulosyksikön johtaja Toni Tuomola Skanskalta.

– Alueen keskuskorttelissa sijaitseva näyttävä rakennus viimeistelee valmistuvaa urbaania kaupunginosaa ja on tärkeä osa lentokonetehtaan 85 vuotta sitten alkanutta historiaa. Meille on suuri kunnia voida säilyttää pala suomalaista teollisuushistoriaa ja tuoda tilat kaupunkilaisten käyttöön, sanoo Hoivatilojen hankekehityspäällikkö Olli Haapio

#härmälänranta #hoivatilat #lentokonetehtaan pääkonttori #tampere #valmet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0