Infrastruktuuri Tiet
2 minuutteja luettu

Vantaalla sijaitseva Sudentassu on Vuoden silta 2021

25/11/2021, 07:31
Vantaalla sijaitseva Sudentassu on Vuoden silta 2021
Sudentassu eli Sipoonkorven silta Vantaalla. Kuva: WSP Finland Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Vantaan Kuninkaanmäessä sijaitseva kevyen liikenteen silta Sudentassu eli Sipoonkorven silta on valittu Vuoden silta 2021 -tunnustuksen saajaksi. Joulukuussa 2019 käyttöön avattu, Vantaan Kuusijärven ulkoilualueelta Sipoonkorven kansallispuistoon johtava teräksinen palkkisilta sijaitsee kalliorinteiden välissä noin 20 metrin korkeudessa. 219 tonnia painava silta on 126 metriä pitkä ja viisi metriä leveä.

Tänä vuonna kilpailun teemana oli sillan ympäristön huomioiminen suunnittelussa ja rakentamisessa. Kilpailun tuomariston mukaan Sudentassu on sovitettu ympäristöönsä hienopiirteisesti ja se on koostaan huolimatta saatu keveän ja siron näköiseksi kuitenkin niin, että siltarakenteet ovat jämäköitä ja vakuuttavia.

– Viimeisteltyä, ympäröivästä kansallispuiston metsäympäristöstä innoitusta saanutta muotokieltä näkyy muun muassa välitukipilareissa, kaiteissa ja puukannessa, kommentoi tuomariston puheenjohtaja Ville Alajoki.

Pomarkunjoen silta palkittiin kunniamaininnalla. Kuva: WSP Finland Oy
Pomarkunjoen silta palkittiin kunniamaininnalla. Kuva: WSP Finland Oy

Vuoden silta 2021 -kilpailussa myönnettiin tänä vuonna myös kunniamaininta Pomarkunjoen sillalle. Sillan suunnittelijatahona on toiminut WSP Finland Oy ja pääurakoitsijana Kreate. Pomarkun kunnassa kylänraitilla sijaitsevan vanhan kiviholvisillan tilalle rakennettiin teräsbetoninen jatkuva laattakehäsilta, jonka verhoilussa hyödynnettiin vanhan sillan kiviä. Tuomariston mukaan uusi silta yhdistää huomaamattomasti uutta ja vanhaa säilyttäen kylänraitin historiallisesti arvokkaan kulttuurimaiseman ja koskialueen ympäristön lähes entisellään.

#pomarkku #pomarkunjoen silta #ril #silta #suomen rakennusinsinöörien liitto #vantaa #vuoden silta
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0