Energia
1 min luettu

Vantaan Aviapolis löytää Energiansa kotikulmiltaan

31/01/2024, 08:10
Vantaan Aviapolis löytää Energiansa kotikulmiltaan
Kuva: Vantaan Energia
Toimitus Toimitus
Like 0

AVIA Real Estate on Aviapoliksen merkittävimpiä kiinteistönomistajia ja alueellisen kokonaisuuden kehittäjiä. Kehitettävälle laajalle alueelle tulee sijoittumaan muun muassa asuinrakennuksia, toimistoja ja liiketiloja.  

Kehitetty energiamalli perustuu kortteli- tai aluekohtaisiin ratkaisuihin, joissa keskitetysti tuotettua lämmitystä ja viilennystä jaetaan korttelin kiinteistöille alueelle rakennettavien energiaverkkojen välityksellä. Hybridiratkaisussa ei olla lukittauduttu yhteen tekniseen ratkaisuun, vaan energia voi olla eri teknologioilla tuotettua – esimerkiksi maalämmöllä, ilmavesilämpöpumpuilla tai kaukolämmön paluuvedellä. Ratkaisu on kokonaisuudessaan hiilineutraali, kun käytettävä sähkö ja kaukolämpökin ovat hiilineutraaleja.

”Kaikissa kehittämissämme kortteleissa on tällä hetkellä vähintäänkin valmis asemakaavaluonnos, ja ensimmäiset rakennukset tulevat valmistumaan vuoteen 2030 mennessä. Uusi energiapalveluratkaisu on sijoittajille, tontinostajille ja asukkaille kilpailukykyinen kokonaisuus, jossa energian hinnoittelu loppuasiakkaille on läpinäkyvää. Energiapalveluratkaisuilla vastataan kestävyysstrategiamme korkeisiin hiilineutraaliustavoitteisiin”, sanoo AVIA Real Estaten toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen.

#aviapolis #vantaan energia
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0