Konttorit
1 min luettu

Vantaan Jokiniemeen suunnitellaan uutta pääpoliisiasemaa

26/11/2021, 08:25
Vantaan Jokiniemeen suunnitellaan uutta pääpoliisiasemaa
Havainnekuva Vantaan Jokiniemeen suunnitellusta uudesta poliisitalosta. Valmistuessaan Vantaan pääpoliisiasema on maan modernein poliisin toimitila omassa kokoluokassaan. Kuva: Senaatti-kiinteistöt
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

– Hankkeen toteuttamiseksi on tehty viime vuosien aikana kattavia tarkasteluja, mutta nyt näyttäisi siltä, että jo ensi keväänä on edellytykset aloittaa poliisivankilan osalta pohjarakennustöitä, hankkeesta vastaava Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Johanna Virsu kertoo.

Uuteen poliisitaloon tulevat sijoittumaan kaikki Vantaalla sijaitsevat poliisin palvelut eli lupapalveluiden asiakaspalvelupiste, rikosilmoitusten vastaanotto, asetarkastukset, löytötavarat, poliisivankila ja poliisin asiakkaiden kuulustelut ja tapaamiset.

– Jokiniemen poliisiasema tulee olemaan koko poliisilaitoksemme pääpoliisiasema, johon on keskitetty poliisilaitoksemme tärkeät toiminnot. Sijainti on asiakkaiden kannalta hyvä, sillä poliisitalo sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien keskittymässä Tikkurilassa, kertoo poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Uusi pääpoliisiasema on suunniteltu uudistetun poliisitalokonseptin mukaan ja se tulee palvelemaan paremmin poliisin nykyaikaisia toimintaedellytyksiä.

– Uuden poliisitalokonseptin on tarkoitus vastata entistä paremmin tulevaisuuden tarpeita poliisitoiminnassa. Hyvin suunnitelluilla tiloilla pystytään tukemaan kaikkea poliisin toimintaa ja tilojen käyttäjien hyvinvointia. Valmistuessaan Vantaan pääpoliisiasema on ensimmäinen uuden poliisitalokonseptin mukaisesti modulaarisesti suunniteltu iso pääpoliisiasema ja siten maan modernein poliisin toimitila tässä kokoluokassa, kertoo Poliisihallituksen teknologiajohtaja Jyrki Wasastjerna.

Jokiniemen uuden poliisitalon suunnittelusta vastaavat Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy, Granlund Oy ja Insinööritoimisto Pontek Oy. Hankkeen toteutumiseksi tarvitaan vielä valtioneuvoston raha-asianvaliokunnan puolto, Poliisihallituksen vuokrauspäätös sekä Senaatti-kiinteistöjen hallituksen investointipäätös ennen kuin rakennustyöt voidaan aloittaa.

Nykyistä Vantaan oikeus- ja poliisitalon kiinteistöä Vantaan Kielotiellä kehitetään edelleen oikeushallinnon virastojen käyttöön.

#arkkitehtitoimisto lahdelma & mahlamäki oy #granlund oy #insinööritoimisto pontek oy #jokiniemi #pääpoliisiasema #senaatti-kiinteistö #vantaa
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0