Rakentaminen Yritykset
1 min luettu

Varman toimitilaehdotus voitti Keski-Pasilan suunnittelukilvan

21/01/2022, 08:06
Varman toimitilaehdotus voitti Keski-Pasilan suunnittelukilvan
Havainnekuva Pasilan Keskitornialueen suunnittelukilpailun voittajaehdotuksesta. Kuva: JKMM Arkkitehdit Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Työeläkeyhtiö Varma suunnittelee Helsingin Pasilaan yhtä suurimmista toimitilahankkeistaan.  Keski-Pasilan uudelle tornialueelle suunniteltavaan toimisto- ja liiketilarakennukseen on tulossa vuokrattavaa pinta-alaa 43 000 neliömetrin verran. Tämä käsittää yli 3000 toimistotyöpistettä sekä ravintola- ja muita liiketiloja kiinteistön vuokralaisten sekä muiden lähialueella liikkuvien käyttöön.

– Elisan tilojen lisäksi kiinteistöön tulee noin 20 000 neliömetriä korkeatasoista toimisto- ja liiketilaa vuokrattavaksi suurienkin yritysten tarpeisiin, sanoo Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio.

Varman kilpailuehdotuksen “Pasilan Keskitornialue” on suunnitellut JKMM Arkkitehdit. Rakennukselle haetaan korkeinta kiinteistöjen BREEAM-ympäristösertifikaattia eli BREEAM Excellent -ympäristöluokitusta sen valmistuttua.

Kilpailun tuomariston esitys voittajaksi käsitellään alkuvuoden aikana Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin kaupungin päättävissä elimissä. Esisopimus tontin ostamisesta ja kilpailuehdotuksen mukaisen kokonaisuuden toteuttamisesta on tavoitteena allekirjoittaa helmikuun aikana. Kaavan on määrä lainvoimaistua vuoteen 2024 mennessä, minkä jälkeen tehdään lopullinen kiinteistökauppa ja alueen rakentaminen voi alkaa. Kiinteistön on tarkoitus valmistua vuonna 2026.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0