Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

Varte rakentaa Vantaalla asuintaloja 1970-luvun ympäristöön

12/11/2021, 10:00
Varte rakentaa Vantaalla asuintaloja 1970-luvun ympäristöön
Havainnekuva Pähkinärinteen uudesta korttelista. Kuva: L Arkkitehdit Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Varte rakentaa Vantaan Pähkinäkortteliin 260 asuntoa seitsemään eri asuinkerrostaloon. Osa yhtiöistä toteutetaan urakkana ja osa Varten omaa asuntotuotantoa.

– Kohdetta on kehitetty yhdessä Vantaan kaupungin, korttelin vanhojen omistajien kanssa, ja myös kuunneltu Pähkinärinteen nykyisiä asukkaita. Uskomme, että valmistuttuaan alue tulee sopimaan Viherlaakson hienoon ympäristöön sekä tuo alueelle mukanaan myös modernia arkkitehtuuria, kertoo hankkeen projektipäällikkönä toimiva Antti Nykänen.

Kehityshankkeen suunnittelussa on huomioitu Pahkinärinteen jo rakennettu ympäristö, joka on pääosin 1970-luvulla rakennettua. Pähkinärinne on kulttuurihistoriallisesti arvokasta aluetta ja on valittu Vantaan rakennusperintölistaukseen. Uusien rakennuksien katujen puolisiin julkisivuihin tulee alueen mukaisesti punatiiltä ja sisäpihan suunnittelussa pyritään huomioimaan luonnonläheisyys.

Tontilla sijaitseva vanha liikerakennus tyhjentyi vuokralaisista lokakuun loppuun ja vanha rakennus puretaan uusien asuinrakennuksien myötä. Purkutyöt tontilla ovat käynnistyneet marraskuussa. Ensimmäisen asuintalon on arvioitu valmistuvan toukokuussa 2023, ja alueen rakennustöiden arvioidaan kestävän vuoden 2025 loppuun.

#vantaa #varte
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0