Infrastruktuuri
1 min luettu

Väylävirasto esittelee investointiohjelmansa

20/03/2024, 15:04
Väylävirasto esittelee investointiohjelmansa
Kuva: Väylävirasto
Toimitus Toimitus
Like 0

Investointiohjelman julkistusta edelsi laaja kuulemiskierros, jossa saatiin 240 lausuntoa eri tahoilta, palautetta antoivat erityisesti kunnat ja kuntayhtymät. Lausunnoissa nousivat esiin muuttuneen toimintaympäristön ja huoltovarmuuden huomioimisen merkitys, elinkeinoelämän tarpeet ja huoli kustannusten noususta ja korjausvelasta.

Väyläverkon investointiohjelma sisältää kehittämis- ja parantamishankkeiden lisäksi isoja peruskorjaushankkeita. Mukana on myös ehdotuksia EU:n tuella tai yhdessä kaupunkiseutujen tai elinkeinoelämän kanssa rahoitettavista hankkeista. Investointiohjelma ei sisällä jo rahoituksen saaneita tai käynnissä olevia hankkeita eikä esimerkiksi hankeyhtiöiden ratahankkeita.

Investointiohjelman kehittämishankkeille on seuraavan kahdeksan vuoden aikana noin 2,8 miljardin euron talouskehys, joka jaetaan eri väylämuodoille: rautateille 1,4 miljardia euroa, maanteille 1,2 miljardia ja vesiväylille 0,2 miljardia euroa. Eduskunta päättää rahoituksesta sekä hankkeiden toteuttamisesta.

#investoinnit #väylävirasto
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0