Energia
1 min luettu

Venäjä haalii röyhkeästi ulkomaisten yhtiöiden omaisuutta

27/04/2023, 03:02
Venäjä haalii röyhkeästi ulkomaisten yhtiöiden omaisuutta
Fortum tiedottaa uudelleen, kun yhtiöllä on uutta varmennettua ja relevanttia tietoa.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

Venäjän presidentin uudella asetuksella vaikutuksia Fortumin Venäjän toimintoihin.

Venäjän presidentti on allekirjoittanut asetuksen, jonka nojalla viranomaiset voivat väliaikaisesti hallita tiettyjen ulkomaisten yhtiöiden omaisuutta Venäjällä.

Tässä vaiheessa Fortum ei ole saanut asiassa virallista vahvistusta Venäjän viranomaisilta, ja yhtiö arvioi parhaillaan asetuksen vaikutuksia.

Venäjän kansallisen valtion omaisuudenhoitoviraston Rosimushchestvon tiedotteen mukaan se on nimitetty väliaikaiseksi omaisuudenhoitajaksi, joka käyttää omistajan valtuuksia, mutta jolla ei ole oikeutta luovuttaa omaisuutta. Fortumin tämänhetkisen käsityksen mukaan uusi asetus ei vaikuta omaisuuden ja yhtiöiden omistusoikeuteen (rekisteröity omistus) Venäjällä.

On kuitenkin edelleen epäselvää, miten tämä vaikuttaa esimerkiksi Fortumin Venäjän liiketoimintaan tai meneillään olevaan toimintojen myyntiprosessiin.

Asetuksen mukaan väliaikainen hallinnointi kohdistuu Fortumin venäläisen tytäryhtiön PAO Fortumin (Fortum JSC) osakkeisiin. Fortumin nettovarallisuuden arvo (mukaan lukien omistusosuus TGC-1:ssä) Venäjällä oli 1,7 miljardia euroa 31.12.2022.

#energia #fortum #venäjä
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0