Rakentaminen Hoitoala
1 min luettu

Vesivahingon korjaaminen OYS-työmaalla jatkuu

7/02/2022, 12:17
Vesivahingon korjaaminen OYS-työmaalla jatkuu
Oulun yliopistollisen sairaalan työmaa. Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Oulun yliopistollisen sairaalan uuden A-rakennuksen työmaalla tapahtui tammikuun alkupuolella laiterikko, joka aiheutti vesivahingon sairaalan alimmaiseen eli niin sanottuun tunnelikerrokseen. Vahingon syynä oli kaukolämmön paineenkorotuspumpun ja lämmönvaihtimen välissä olevan liitoskohdan repeäminen, minkä seurauksena tiloihin pääsi mittava määrä kuumaa vettä ja siitä aiheutunutta vesihöyryä. Jonkin verran vettä ja höyryä kulkeutui myös viereisen B-rakennuksen puolelle.

– Onni onnettomuudessa oli, että tapahtuma huomattiin välittömästi, jolloin kuivaustyöt ja vahingon rajaaminen saatiin käyntiin ripeästi, ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio summaa.

Tapahtuneen vaikutuksia kartoitetaan työmaalla myös allianssin ulkopuolisten asiantuntijoiden voimin. Rakennushankkeen tilaajan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin mukaan työ ottaa aikaa, sillä jokainen alueella sijaitseva laite tarkistetaan yksi kerrallaan. Sairaanhoitopiirillä ei ole vielä antaa lopullista arviota siitä, tuleeko esimerkiksi tilojen käyttöönoton aikatauluun muutoksia. Varovaisia arvioita kuitenkin on, että luovutusaikataulu pystyttäisiin pitämään ennallaan.

– Aikatauluja tärkeämpää on saada tilat korjattua kerralla ja huolellisesti uutta vastaaviksi, ettei niistä tule myöhemmin rakennuksen elinkaaren aikana ongelmia, A-allianssin projektipäällikkö Pekka Jokela NCC:ltä kertoo.

– Myös tapahtuman juurisyiden perinpohjainen selvittely on käynnissä. Sen tuloksena syntyy näkemys paitsi vahinkoon johtaneista syistä, myös korjaavat toimenpiteet joilla estetään vastaavan tapahtuman uusiutuminen jatkossa.

Korjaustöihin on perustettu kokonaan oma hankeorganisaationsa. Näin varmistetaan, että työt muissa osissa työmaata pääsevät jatkumaan suunnitellusti.

#ncc #oulu #oulun yliopistollinen sairaala #oys sairaala #pohjois-pohjanmaan sairaanhoitopiiri #vesivahinko
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0