Rakentaminen
2 minuutteja luettu

Vuoden isännöitsijät 2022

23/09/2022, 09:45
Vuoden isännöitsijät 2022
Janika Palokangas ja Anne Pulkkinen palkittiin Isännöintipäivillä. Kuva: Jarkko Laine.
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Isännöinnin ”Oscarit” eli tämän vuoden palkintovoittajat on julkistettu. Voittajat isännöitsijä Anne Pulkkinen ja kiinteistöassistentti Janika Palokangas kukitettiin Isännöintipäivien juhlassa Jyväskylässä 21.9.

Palkintoja jaettiin tällä kertaa kahdessa kategoriassa: Isännöitsijä 2022 ja Isännöintiammattilainen 2022. Kummassakin kilpasarjassa etsittiin ehdokkaiksi tekijöitä, jotka haluavat edistää koko toimialan arvostusta.

Isännöintiliitto on jakanut Isännöitsijä 2022 -palkintoa jo vuodesta 1982. Tavoiteltua titteliä on etsitty eri vuosina hieman eri kriteerein, mutta tänä vuonna finaaliin etsittiin erityisesti isännöitsijöitä, jotka edistävät työssään koko toimialan arvostusta.

Uudistettu opetus ja tunnettu ammatti

Voittoon nousi keravalainen isännöitsijä Anne Pulkkinen. Pulkkinen on toinen isänsä perustaman Keravan Isännöinti Oy:n pääosakkaista, jonka työssä oman yrityksen ja toimialan kehittäminen kulkevat rinnakkain.

– Haluan viedä isännöitsijän työtä kohti asiantuntijaroolia. Kun asiakkaat tietävät alasta enemmän, arvostus ja luottamus saadaan paremmaksi, Pulkkinen sanoo

Erityisesti isännöintityön tunnetuksi tekeminen ja asumisen opetuksen uudistaminen ovat Pulkkiselle tärkeitä teemoja – ja hän toimii niiden eteen monilla forumeilla. Pulkkinen kehittää isännöintiä mielellään myös viestinnän keinoin. Hän on ravistellut suuren yleisön mielikuvia isännöitsijöistä esimerkiksi some-kampanjoin ja kehittänyt viestintää omassa yrityksessään.

Asiakaspalvelun kehittämistä

Isännöintiammattilainen 2022 -voiton nappasi kiinteistöassistentti Janika Palokangas OP Koti Pohjanmaasta. Ylivieskassa työskentelevä Palokangas luotsaa työssään asiakaspalvelun kehittämistä ja on yhdenmukaistanut yrityksen eri toimipisteiden käytänteitä yhdessä assistenttitiimin kanssa.

Prosessien kehittäminen ja sähköisten järjestelmien hyödyntäminen näkyvät Palokankaan työssä vahvasti. Hän kuuluu esimerkiksi OP Kotien työryhmään, joka kehittää isännöintijärjestelmää ohjelmistontarjoajan kanssa ja toimii lisäksi valtakunnallisessa ryhmässä, jossa valmistaudutaan siirtämään osakeluettelot huoneistotietojärjestelmään.

– Meillä kaikilla, niin isännöitsijöillä, kiinteistöassistenteilla kuin vaikkapa kirjanpitäjilläkin, on tärkeä rooli kokonaisuuden kannalta. Kaikkia tarvitaan, että asiakkaan omaisuus saadaan hoidettua asiaankuuluvalla tavalla, sanoo Palokangas.

Palkinnon asiantuntijat

Yleisöäänestyksessä oli mukana yhteensä kuusi finalistia, kahdessa kilpasarjassa. Finalistivalinnat mukaan ilmoittautuneista ehdokkaista oli tehnyt palkintoraati.

Palkintoraadin asiantuntijoina toimivat tänä vuonna yhteysjohtaja Timo Tossavainen (Kiinteistöliitto), toimitusjohtaja Kirsi Hautala (Rakentamisen Laatu RALA ry), toiminnanjohtaja Anne Viita (Vuokralaiset VKL ry) ja vaikuttamis- ja tutkimusjohtaja Tuomas Viljamaa (Isännöintiliitto).

#isännöintiliitto #keravan isännöinti oy #kiinteistöliitto #op koti #rakentamisen laatu rala ry #vuoden isännöintiammattilainen 2022 #vuoden isännöitsijät 2022 #vuokralaiset vkl ry
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0