Rakentaminen
2 minuutteja luettu

Vuoden Rakennusmestari -palkinto Jari Saloselle

22/11/2021, 08:52
Vuoden Rakennusmestari -palkinto Jari Saloselle
Jari Saloselle myönnettiin RKL:n Vuoden Rakennusmestari -palkinto. Kuva: RKL
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Vuoden Rakennusmestari 2021 -palkinnon saaja Jari Salosen viimeisin suuri kohde on ollut Keskon pääkonttori Kalasatamassa, jossa Salonen toimi päätoteuttaja Haahtelan vastaavana työnjohtajana ja valvojana. Keskon K-Kampus oli myös ehdolla Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

– Sekä tilaajilta että käyttäjiltä on saatu kiittävää palautetta ja työturvallisuus on ollut korkeaa tasoa, Salonen sanoo.

Hän kiittelee myös allianssihenkisen ajattelun mukaantuloa.

– Nykyään tehdään enemmän yhdessä. Työmaahenki on hankkeissamme ollut poikkeuksetta erinomainen. Pidän sitä tärkeänä hankkeen onnistumisen edellytyksenä, Salonen sanoo.

Risto Räsäsestä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen Vuoden Nuori Rakennusmestari -palkinnon saaja. Kuva: RKL
Risto Räsäsestä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen Vuoden Nuori Rakennusmestari -palkinnon saaja. Kuva: RKL

Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistunut ja nyt Jokiväri Oy:n työpäällikkönä ja vastaavana työnjohtajana toimiva Risto Räsänen palkittiin Vuoden Nuorena Rakennusmestarina. Palkintoraadin mukaan Räsänen on kasvanut johtotehtäviin vaativissa linjasaneeraushankkeissa Kuopion seudulla. Räsäsen valintaa puolsi kasvukehitys nuoresta mestarista vastaavaksi työnjohtajaksi sekä korjausrakentamisen kasvava trendi yhä useamman rakennuksen tullessa peruskorjausvaiheeseen.

– Tämä työ on hektistä ja kiire kasaantuu ajanjaksoihin. Kohteita on useampi samaan aikaan, mikä edellyttää oman ajankäytön suunnittelua. Yllätyksiä tulee aina korjausrakentamisessa ja ne lisäävät paineita, Räsänen kertoo ajatuksiaan johtamisesta.

Räsänen on RKL:n jäsen Kuopion paikallisyhdistyksessä. Hän on ollut myös RKL:n opiskelijajäsen ja aktiivinen opiskelijatoimikunnassa.

Vuoden Rakennusmestari ja Vuoden Nuori Rakennusmestari -palkintojen valintaraati koostuu RKL:n puheenjohtajista ja muiden rakennusalan henkilöjärjestöjen ja palkitsevien organisaatioiden edustajista. Pysyvänä asiantuntijajäsenenä on 30 vuoden ajan toiminut RKL:n kunniajäsen, ministeri Lauri Tarasti. Pohjola Vakuutus Oy on toiminut Vuoden Rakennusmestari -palkinnon sponsorina vuodesta 1991, ja Vuoden Nuori Rakennusmestari -palkintoa sponsoroi Rakennusmestarien Säätiö.

#rkl #vuoden nuori rakennusmestari #vuoden rakennusmestari
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0