Vuokraus
1 min luettu

Vuokra-asuntomarkkinat piristyivät elokuussa heikon alkuvuoden jälkeen

18/10/2021, 10:08
Vuokra-asuntomarkkinat piristyivät elokuussa heikon alkuvuoden jälkeen
Tikkurila on noussut pääkaupunkiseudun haetuimpien alueiden joukkoon Oikotien vuokra-asuntohauissa. Kuva: Shutterstock
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Vuokra-asuntomarkkinoilla on tänä vuonna ollut reilusti viime vuotta hiljaisempaa samaan aikaan, kun asuntokauppa on käynyt kuumana. Suomen Vuokranantajat ry:n mukaan Oikotie Asunnot -sivustolla on tänä vuonna käynyt uutta kotia etsiviä 20 prosenttia edellisvuotta enemmän. Elokuussa tilanne on kuitenkin palannut taas tavanomaiselle tasolle, ja asuntohakuja tehtiin yhtä paljon kuin ennenkin. Vuokra-asuntojen kysyntää kesän lopulla lisäävät normaalisti opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat.

Vaikka vuokra-asuntojen kysyntä on koronan aikana laskenut, niiden tarjonta on Suomen Vuokranantajien ja Oikotien mukaan hyvällä tasolla. Tarjontaa on lisännyt muun muassa uudisrakentamisen sekä lyhytaikaisen vuokrauksen puolelta pitkäaikaisten vuokra-asuntojen markkinalle siirtynyt asuntotarjonta. Laajan tarjonnan vuoksi vuokralaisen löytyminen saattaa olla tällä hetkellä haastavaa, vaikka asunnon sijainti olisi hyvä.

Oikotie ja Suomen Vuokranantajat ovat yhdessä analysoineet vuokra-asunnon etsijöiden hakukäyttäytymistä vuoden 2021 aikana. Haetuimmat asuinalueet pääkaupunkiseudulla olivat heinä-syyskuussa Lauttasaari, Tikkurila, Töölö ja Kallio, mutta Oikotien vuokra-asuntojen hakuaineiston perusteella asuntohakuja tehdään pääkaupunkiseudulla kuitenkin tavallisesti koko kaupungin tasolla.

– Hakuaineiston perusteella pääkaupunkiseudun kysytyin vuokra-asunto on parvekkeellinen kaksio astianpesukoneella Lauttasaaressa. Lauttasaari on monelle vuokra-asunnon etsijälle ihanteellinen sijainti metron varrella Helsingin keskustan ja Otaniemen sekä Keilaniemen välissä. Hyvät liikenneyhteydet selittävät varmasti myös kiinnostuksen kasvua Tikkurilassa, arvioi johtaja Anna Leinonen Oikotie Asunnoista.

#lauttasaari #oikotie #pääkaupunkiseutu #suomen vuokranantajat #tikkurila
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0