Energia
3 minuutteja luettu

Wärtsilä Australiaan

21/04/2023, 03:04
Wärtsilä Australiaan
Wärtsilä valittiin kumppaniksi, koska sillä on teknologista asiantuntemusta johtavana energiavarastojärjestelmien integraattorina.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

Wärtsilä valittiin ensisijaiseksi toimittajaksi yhteen Australian suurimmista energian varastointiprojekteista.

Teknologiayhtiö Wärtsilä on valittu ensisijaiseksi toimittajaksi Origin Energy -yhtiön energian varastointiprojektin ensimmäiseen vaiheeseen, joka käsittää 460 megawattia (MW) ja 920 megawattituntia (MWh). Yhtiön Eraring Power Station on yksi Australian suurimmista energian varastointiprojekteista.

Origin saattaa tulevaisuudessa laajentaa energiavarastoa 700 MW:iin ja 2800 MWh:iin. Yhtiöt ovat allekirjoittaneet laitetoimitussopimuksen (EEQ, Engineered equipment), jonka kokonaisarvo on hieman yli 300 miljoonaa euroa. Kyseessä on suurin yksittäinen Wärtsilän saama energian varastointisopimus tähän mennessä. Tilaus kirjattaneen Wärtsilän tilauskantaan viimeistään vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä. Laitteistojen toimituksen on suunniteltu tapahtuvan lokakuun 2023 ja syyskuun 2024 välisenä aikana.

Eraring-energiavarasto yhdistetään Australian kansalliseen sähkömarkkinaan (National Electricity Market, NEM) ja se parantaa New South Walesin energiavarmuutta ja –luotettavuutta, kun uusiutuvien energianlähteiden käyttö lisääntyy.

“Merkittävien aurinko- ja tuulivoimaresurssiensa ansiosta Australialla on erityisen hyvä mahdollisuus irtautua hiilestä energiasektorilla nopeastikin. Eraringin kaltaisten energian varastointiprojektien ja verkkoa tasapainottavien moottoreiden tarjoama joustava kapasiteetti on tällöin elintärkeää, sillä se tasapainottaa verkkoa kun uusiutuvien energianlähteiden osuus siinä kasvaa. Tämän projektin laajuus osoittaa, että Wärtsilä on nyt vihreän siirtymän trendin ytimessä toimittaessaan gigawattikoon energian varastointiprojekteja jokaisella päämarkkina-alueellaan ympäri maailman”, sanoi Wärtsilän konsernijohtaja Håkan Agnevall.

”Eraring on strategisesti tärkeä korkealaatuisten yhteyksien ja infrastruktuurin laitos, jonka avulla voimme toimittaa energiaa suuriin kysyntäkeskuksiin. Eraring-laitoksen kehittäminen on avainasemassa, kun huomioidaan aikeemme lopettaa hiilenkäyttö energiantuotannossamme jo elokuussa 2025. On hienoa työskennellä Wärtsilän ja muiden urakoitsijoiden kanssa Eraringin valmistumiseksi turvallisesti ja tehokkaasti”, sanoi Greg Jarvis, Head of Energy Supply and Operations, Origin Energy.

Wärtsilän energian varastointijärjestelmä on suunniteltu siten, että se voi tulevaisuudessa käynnistää sähköverkon tarjoamalla erilaisia järjestelmän vahvuus- ja uudelleenkäynnistystukipalveluita. Tämä antaa NEM:lle vakautta ja joustavuutta, kun uusiutuvia energialähteitä otetaan käyttöön yhä enemmän, mikä helpottaa Australian siirtymistä puhtaaseen energiaan.

Wärtsilä valittiin kumppaniksi, koska sillä on teknologista asiantuntemusta johtavana energiavarastojärjestelmien integraattorina, todistettu toimituskyky, markkinoiden johtavat turvallisuusstandardit ja kyky tukea Originia elinkaaripalveluilla koko toiminta-ajan.

Wärtsilän digitaalinen energianhallinta-alusta GEMS on järjestelmän tärkeä osa, joka valvoo ja hallitsee energiavirtaa ja tukee verkkoa epävakaiden jaksojen aikana. Wärtsilä Storage+ -ratkaisun avulla projektit tarjoavat Originille säätövoimaa ja kapasiteettia verkon tuotantoportfolion tasapainottamiseen kulutuksen vaihtelun mukaan. Projekti sisältää Wärtsilän GridSolv Quantumin, joka on täysin integroitu, modulaarinen ja kompakti energian varastointijärjestelmä. Se tarjoaa alhaisimmat elinkaarikustannukset, nopeimman käyttöönoton, korkeimman laatukontrollin ja maksimaalisen joustavuuden. GridSolv Quantum on sertifioitu UL-yhteensopiva malli, joka on varustettu useilla turvaominaisuuksilla.

Wärtsilä on johtava globaalin energiateollisuuden hiilineutraalien tuotteiden ja teknologioiden toimittaja. Yhtiö integroi verkkoratkaisut, jotka luovat joustavaa ja älykästä energiainfrastruktuuria. Wärtsilällä on vahva jalansija Australiassa, jossa sillä on isoja energian varastointi- ja verkkoa tasapainottavia moottorivoimalaitosprojekteja referenssilistallaan.

Lue lisää Wärtsilän energian varastointijärjestelmistä.

#australia #energia #teollisuus #ulkomaankauppa #wärtsilä
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0