Infrastruktuuri
1 min luettu

Wärtsilä tekee noin 200 miljoonan euron alaskirjauksen

20/04/2022, 12:36
Wärtsilä tekee noin 200 miljoonan euron alaskirjauksen
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Wärtsilä keskeytti kaikki toimitukset, myynnin, tilaukset ja tarjoukset Venäjälle välittömästi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Noudatamme kaikkia voimassa olevia ja tulevia pakotteita, jotka koskevat liiketoimintaamme.

Nykytilanteessa Wärtsilän ei ole mahdollista jatkaa toimintaansa Venäjällä, minkä vuoksi yhtiö on päättänyt supistaa edelleen Venäjän toimintojaan. Toimintojen supistaminen tehdään paikallisten määräysten mukaisesti. Tämän prosessin aikana asetamme työntekijöidemme turvallisuuden ja hyvinvoinnin etusijalle.

Näiden toimien seurauksena Wärtsilä tekee ensimmäisen vuosineljänneksen taloudellisessa raportoinnissa varauksia noin 200 miljoonan euron edestä. 200 miljoonan euron varaus sisältää noin 75 miljoonaa euroa Voyage-liiketoiminnan liikearvon ja aineettoman omaisuuden arvonalennusta, noin 50 miljoonaa euroa Venäjällä sijaitsevaan omaisuuteen liittyviä arvonalennuksia ja noin 75 miljoonan euron alaskirjaukset liittyen sanktioiden kohteena oleviin projekteihin ja saataviin. Varaukset sisältyvät vertailukelpoisuuteen vaikuttaviin eriin eivätkä näin ollen vaikuta vertailukelpoiseen liiketulokseen.

Näillä Venäjän liiketoimintaamme liittyvillä toimilla on negatiivinen vaikutus myös Wärtsilän operatiivisiin talouslukuihin. Vuonna 2021 Venäjään liittyvien toimintojen osuus Wärtsilän liikevaihdosta oli noin 5%, josta palveluiden osuus oli noin 40 miljoonaa euroa.

Wärtsilä julkaisee tammi-maaliskuun 2022 osavuosikatsauksen 28.4.

#wärtsilä
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0