Energia
1 min luettu

Wärtsilän energian varastointijärjestelmä kultakaivoksen käyttöön

14/09/2021, 07:41
Wärtsilän energian varastointijärjestelmä kultakaivoksen käyttöön
Kuva: Wärtsilä Corporation
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Wärtsilä on saanut 9,2 MW:n / 8,7 MWh:n energian varastointijärjestelmän tilauksen Australiasta. Valmistuessaan uusi energian varastointijärjestelmä vastaa maanalaisen kaivoksen jaksottaisiin energiatarpeisiin. Energiavaraston rinnalla toimintaansa jatkaa nykyinen käytössä oleva monipolttoainemoottorivoimalaitos.

Energian varastointijärjestelmä toimitetaan laitetoimituksena, ja sen on määrä olla toiminnassa vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Tilaus on kirjattu Wärtsilän kesäkuun 2021 tilauskantaan.

Zenith Pacific ja Wärtsilä ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. Zenith Pacific on hiljattain ottanut käyttöön Wärtsilän monipolttoainemoottoreita, ja ensi vuonna yhtiö on kasvattamassa laitekantaansa kahdella Wärtsilän kaasumoottorilla. Uusi energian varastointijärjestelmä säästää moottoreita usein toistuvilta käynnistyksiltä hallitsemalla kaivosalueen tiheitä tehonvaihteluita, mikä parantaa laitoksen toiminnan tehokkuutta, säästää polttoainetta ja pienentää voimalaitoksen hiilijalanjälkeä.

– Energian varastointijärjestelmä toimii myös nopeasti käyttöön otettavana energiavarastona, josta saamme lyhytaikaisesti tarvittavaa lisätehoa ja varavoimaa esimerkiksi sähkökatkoksien varalta. Tällaisissa tilanteissa energian varastointijärjestelmä varmistaa sähkön saatavuuden, kunnes varamoottori on saatu käynnistettyä, Simon Jelly, Technology and Infrastructure Manager Zenith Energystä sanoo tiedotteessa.

#australia #energianvarastointi #kultakaivos #wärtsilä #zenith pacific
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0