Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

Wasa Stationille lisäaikaa? Toteutussopimusta esitetään jatkettavaksi

17/12/2021, 08:03
Wasa Stationille lisäaikaa? Toteutussopimusta esitetään jatkettavaksi
Wasa Stationin havainnekuva. Kuva: YIT
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Vaasaan kaupungin ja YIT:n välinen toteutussopimus monitoimikorttelihanke Wasa Stationin toteuttamiseksi on umpeutumassa joulukuun lopussa. Sopimusta voidaan kuitenkin tarvittaessa jatkaa vuosi kerrallaan, jos toimenpiteet edellytysten saavuttamiseksi ovat edenneet osapuolten hyväksymällä tavalla.

– YIT ja kaupunki ovat syksyn aikana edistäneet Wasa Station -hanketta kaikilla sen osa-alueilla ja valmistelu on edennyt hyvässä yhteistyössä. Toteutussopimuksen mukaiset rakennuslupasuunnitelmat ovat käytännössä valmiit rakennuslupakäsittelyä varten ja toimenpidelupa maanrakennustöiden aloittamiselle on myönnetty, kaupunkiympäristön toimialajohtaja ja Wasa Station -hankkeen johtoryhmän jäsen Markku Järvelä kertoo.

Jatkoaikaa haetaan YIT:n sijoittajaneuvottelujen viivästymisen vuoksi.

– YIT on aktiivisesti edistänyt hanketta, mutta koronatilanne on tuonut mukanaan haasteita, joita ei ole pystytty ennakoimaan toteuttamissopimuksen tekohetkellä. Uskomme kuitenkin vahvasti, että YIT saa sijoittajaneuvottelut maaliin ja toteuttamispäätös saadaan tehtyä hyvissä ajoin ennen ensi vuoden loppua, Järvelä toteaa.

Wasa Stationin monitoimikortteli on suunniteltu vaasalaisten uudeksi kohtaamispaikaksi ja tapahtumakeskukseksi, johon kuuluvat musiikkitalo, urheilu- ja monitoimitiloja, hotelli, asuntoja sekä liiketiloja.

Wasa Stationin tilannetta on käsitelty sekä hankkeen johtoryhmässä, että toimikunnassa, joissa molemmissa on todettu, että hanke on edistynyt tarkoituksenmukaisella tavalla ja toteuttamissopimusta voidaan sen nojalla jatkaa yhdellä kalenterivuodella.

Rakennuslupaa haetaan sen jälkeen, kun kaikki edellytykset ovat täyttyneet ja johtoryhmä esittää päätöksen tekemistä hankkeen käynnistämisestä.

#monitoimikortteli #toteutussopimus #vaasa #wasa station #yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0