Kiinteistöt
2 minuutteja luettu

Wolt vuokraa toimistotalon Helsingin Kampissa

21/04/2022, 08:31
Wolt vuokraa toimistotalon Helsingin Kampissa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Talo on ensimmäinen BREEAM Excellent -ympäristöluokitusta tavoitteleva korjausrakentamiskohde.

Teknologiayritys Wolt on tehnyt sopimuksen NCC Property Developmentin kanssa Kulma21-toimistotalon vuokraamisesta omaan käyttöönsä. Wolt vuokraa toimitilaa noin 7.400 neliötä seitsemässä maanpäällisessä kerroksessa ja kellarikerroksessa. Talo on näin ollen täyteen vuokrattu.

– On todella hienoa saada Wolt vuokralaiseksi ja päästä toteuttamaan Woltille toimitilat, jotka tukevat sen menestystä ja henkilöstön hyvinvointia tulevaisuudessa. Kaupunkilaisille hyvin tuttu kiinteistö Helsingin ytimessä saa ajan hengen mukaisen ja arvoisensa asukkaan, sanoo NCC Property Developmentin myyntipäällikkö Otto Ahtola.

– Olemme todella ilahtuneita, että löysimme uuden toimistotilan pääkonttoriksemme näin keskeiseltä sijainnilta. KY-talo on suorastaan legendaarinen paikka, josta monella meidän tiimiläisellä on lämpimiä muistoja opiskeluajoiltaan. Uskomme, että näin keskeinen sijainti auttaa meitä myös siinä, että yhä useampi tulee mieluusti Woltille töihin. Meillä on nytkin noin 90 työpaikkaa auki pääkonttorilla, kertoo Matti-Esko Seppä, Woltin henkilöstöjohtaja.

Woltin on määrä muuttaa nykyisestä toimistostaan Arkadiankadulta Kampista Kulma21:een heti rakennuksen korjaustöiden valmistuttua kesällä 2023.

Kulma21:stä tulee ympäristösertifioitu toimistorakennus
Kulma21 on entinen Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan KY-talo Helsingin Kampissa, josta NCC on kehittänyt modernin toimistorakennuksen. Kiinteistölle tehdään parhaillaan perusteellista korjausta, jossa kaikki sisätilat rakennetaan pitkälti uudelleen ja julkisivut korjataan alkuperäistä ilmettä kunnioittaen. NCC on suunnitellut tilat alun alkaen yritysten pääkonttoritasoiseksi tilaksi.

Ensimmäinen ympäristöluokitus korjausrakentamisessa

Kulma21 rakennetaan BREEAM-ympäristöluokituksen Excellent-tasolle. Vastaavaa ei ole tehty aiemmin korjausrakentamisessa Suomessa.

– Kulma21:n korjaaminen on samalla vanhan rakennuksen energiatehokkuushanke, sillä sen tavoitteena on B-energialuokan taso, mikä on merkittävä parannus vanhaan, D-energialuokan tason kiinteistöön. Merkittävää ympäristön kannalta on myös vanhan rakennuksen rungon säästäminen, joka pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä merkittävästi uudisrakentamiseen verrattuna, kertoo NCC Property Developmentin kiinteistökehittäjä Matti Partanen.

Uusien tilojen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Tengbom Oy. Rakennus kuuluu Museoviraston valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt RKY-listaukseen.

#ncc #wolt
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0