Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

YIT aloittaa Finnparkin kanssa Tampereen Asemakeskusalueen kehittämisen

25/02/2022, 12:30
YIT aloittaa Finnparkin kanssa Tampereen Asemakeskusalueen kehittämisen
Kuva Finnparkin
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Nyt tehty hankesopimus koskee Asemakeskuksen suunnitteluratkaisujen sekä toiminnallisen ja kaupallisen konseptin kehittämistä. Osana kehitystyötä tarkastellaan myös mm. rakennusten massoittelua, rakentamisen vaiheistusta, viheralueiden sijoittelua ja kevyen liikenteen reittejä. Asemakeskuksen kaavakehitystyötä tehdään yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa ja kaupungin ohjauksessa.

Osapuolten tavoitteena on kehittää alueesta erottuva ja urbaani asumisen, työpaikkojen ja kaupallisten palveluiden kokonaisuus, jossa tamperelaiset ja Tampereella vierailevat viihtyvät ja viipyilevät. Erinomaisen liikenteellisen sijaintinsa ansiosta, kehittyvä Kannen alue tulee yhdistämään kaupungin itäiset ja läntiset alueet sekä toimii linkkinä uuden areenakeskuksen suuntaan.

”Kiitämme Finnparkia luottamuksesta ja olemme innostuneina lähdössä yhdessä kehittämään Tampereen ytimestä entistäkin vetovoimaisempaa. Vahva osaamisemme kaupunkikehityksessä antaa hyvät lähtökohdat työlle. Tulemme huomioimaan kehitys- ja suunnitteluvaiheessa eri tavoin kestävän rakentamisen, liikkumisen ja elämisen periaatteet”, toteaa YIT:n kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen tiedotteessa.

”On hienoa, että tämä merkittävä hanke saa nyt seuraavan askeleensa ja saamme mukaan ammattitaitoisen kumppanin, jolla on kokemusta suurten hankkeiden kehittämisestä. Asemakeskuksen alue tulee olemaan merkittävä osa Tampereen ydinkeskustaa yhdistäen uuden monitoimiareenan ja Hämeenkadun toisiinsa. Alueen suunnittelulle asettuu näin ollen korkea vaatimustaso. Uskon, että tällä yhteistyöllä kyetään vastaamaan näihin vaatimuksiin.”, toteaa Finnparkin toimitusjohtaja Antti Marttila.

Aiemmin aseman seudulla ovat valmistuneet Hotel Torni ja Technopolis Asemakeskus.

 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0