Kiinteistöt
1 min luettu

YIT, HGR ja Ilmarinen suunnittelevat yhteisyritystä

2/12/2021, 12:14
YIT, HGR ja Ilmarinen suunnittelevat yhteisyritystä
Kuva: Arkkitehtitoimisto SARC / Regenero
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Järjestelyn toteutuminen on vielä ehdollinen kilpailuviranomaisten hyväksynnälle ja muille tarvittaville hyväksynnöille ja tarvittaville päätöksille osakasyhtiöiden hallintoelimissä. Järjestelyn odotetaan tapahtuvan vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

– YIT:lle tämä on merkittävä mahdollisuus toteuttaa juuri julkistetun strategian toimenpanoa. YIT:n rooli näissä hankkeissa on toimia kokonaisvastuullisena urakoitsijana ja luoda YIT:lle ja sen osakkeenomistajille myös tuottoa kiinteistökehityskatteen kautta yhteisyrityksen osakkaana, YIT:n Kiinteistökehitys-segmentin johtaja Ilkka Tomperi sanoo tiedotteessa.

– Ilmarinen tuo yhteisyritykseen osaamisensa vastuullisena rakennuttajana ja kiinteistöomistajana. Yhteisyritys antaa pääsyn sijoittamaan tuottavasti, jo kehitysvaiheessa, merkittävässä kokoluokassa oleviin hankkeisiin sekä mahdollistaa pitkäaikaisen omistajuuden yhteisyrityksen kehittämissä hankkeissa Keilaniemen alueella, toteaa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kotimaisten kiinteistösijoitusten johtaja Tomi Aimonen.

– Perustettava yhteisyritys yhdistää osapuolten vahvuudet; Ilmarinen alueen erinomaisesti tuntevana pitkäaikaisena instituutiosijoittajana, YIT Suomen suurimpana hankekehitys- ja rakennusyhtiönä ja HGR menestyksekkäänä kiinteistönkehittäjänä. Yhteistyömme turvaa kehityshankkeiden toteutumisen vuosiksi eteenpäin Keilaniemen alueella ja luo hankkeiden kaikille käyttäjille poikkeuksellisen luotettavan kumppanin yritysten uusien toimitilojen toteuttamiseen ja pitkäaikaiseen käyttöön, sanoo puolestaan HGR Property Partners Oy:n toimitusjohtaja Kari Helin.

#helsinki #hgr property partners #ilmarinen #keilaniemi #talous #yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0