Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

YIT käynnistää Seinäjoen aseman alueen ensimmäisen vaiheen - ja myy eQ:lle

31/08/2022, 06:03
YIT käynnistää Seinäjoen aseman alueen ensimmäisen vaiheen - ja myy eQ:lle
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Toimisto- ja liikerakentamisen laajuus on yhteensä noin 18 000 m2 ja sopimusten arvo YIT:lle yli 50 miljoonaa euroa. Sopimukset kirjataan vuoden kolmannen neljänneksen tilauskantaan, ja tilojen arvioidaan valmistuvan kesällä 2024. Tilojen pääkäyttäjinä tulee olemaan Seinäjoen kaupunki ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue pitkillä vuokrasopimuksilla.

Perhepalvelukeskus Aallokko ja Asematalo ovat osa Seinäjoen aseman alueen ensimmäisen rakennusvaiheen hybridihankekonaisuutta, jonka YIT rakentaa ja johon kuuluu myös kolmen asuinkerrostalon sekä pysäköintitalon rakentaminen. Ensimmäinen vaihe on kokonaisuudessaan noin 40 000 neliömetriä ja sen suunnittelu on tehty kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti rakennuksen elinkaari huomioiden. Aallokolle ja Asematalolle haetaan LEED Gold –sertifiointia.

”Seinäjoen aseman kehittäminen ja rakentaminen on YIT:n strategisten tavoitteiden mukainen hybridihanke, jossa yhdistyy YIT:n osaaminen kaupunkikehittäjänä parhaimmillaan. Asemanseudusta tulee valmistuessaan yksi Suomen merkittävimmistä joukkoliikenneyhteyksien keskuksista, joka tarjoaa ihmisille viihtyisän kohtaamispaikan, mutta myös koteja ja työskentelypaikkoja.”, sanoo Toimitilat-segmentin johtaja Tom Ekman YIT:ltä.

#erikoissijoitusrahasto eq liikekiinteistöt #yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0