Kiinteistökaupat
1 min luettu

YIT myi osuutensa Slovakiassa

13/04/2022, 12:44
YIT myi osuutensa Slovakiassa
Historiallinen, 1900-luvun teollisen arkkitehtuurin huippua edustava kiinteistö toimi alkujaan kehräämönä.
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

YIT myi 50 % osuutensa Pradiareň 1900 -nimisestä projektiyhtiöstä, joka omistaa toimistokiinteistön Bratislavassa, Slovakiassa, vastaperustetulle RSJ Investmentsin rahastolle. RSJ Investments on tšekkiläinen kiinteistösijoittajaryhmä, joka on YIT Slovakian yhteisyrityskumppani useissa hankkeissa erillisen rahaston kautta. Velaton kauppahinta on noin 35 miljoonaa euroa.

YIT ja RSJ Investments ovat yhdessä kehittäneet ja kunnostaneet vanhan nelikerroksisen tehdasrakennuksen ja viereisen konepajan moderniksi toimistokiinteistöksi. Tilat on uudistettu täysin vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Rakennukseen tehtiin muun muassa kattoterassi ja sen läheisyyteen rakennettiin uusi maanalainen pysäköintihalli. Päärakennuksen uudistus valmistui vuonna 2020 ja pysäköintihalli vuonna 2021. Kiinteistön vuorattava pinta-ala on noin 16 000 neliömetriä ja huonekorkeus jopa 6 metriä. Tilat on lähes täysin vuokrattu.

Historiallinen, 1900-luvun teollisen arkkitehtuurin huippua edustava kiinteistö toimi alkujaan kehräämönä. Rakennus valmistui vuonna 1910 ja pian sen jälkeen siitä tuli Bratislavan suurin teollisuuslaitos. Vuonna 2007 rakennus rekisteröitiin kansalliseksi kulttuurimuistomerkiksi.

Pradiareň 1900 on osa YIT:n ja RSJ Investmentsin kehittämää ZWIRNin aluehanketta. Pradiareň 1900 sijaitsee keskeisellä paikalla Bratislavan keskustan toimistoalueella, hyvien yhteyksien varrella. Kiinteistön suunnittelussa ja rakentamisessa on sitouduttu korkeaan vastuullisuustasoon ja sille on haettu korkeimman tason BREEAM-ympäristösertifiointia. Rakennukselle on myönnetty useita palkintoja ja ehdokkuuksia kestävästä arkkitehtuurista, rakentamisesta sekä panoksestaan Slovakian kulttuuriperintöön.

#yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0