Rakentaminen
1 min luettu

YIT on valittu Tampereen keskusvirastotalon peruskorjauksen toteuttajaksi

18/11/2022, 14:47
YIT on valittu Tampereen keskusvirastotalon peruskorjauksen toteuttajaksi
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

YIT ja Tampereen kaupunki ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen sopimuksen Tampereen keskusvirastotalon peruskorjauksesta ja laajennuksesta yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana. Rakennusurakan arvioitu kokonaisarvo on noin 48 miljoonaa euroa.

Rakennustyöt aloitetaan keväällä 2023 ja urakan on määrä valmistua kesällä 2026. Urakan laajuus on yhteensä 18 200 bruttoneliömetriä, josta saneerauksen osuus on 13 300 bruttoneliömetriä ja uudisrakentamisen osuus on 4 900 bruttoneliömetriä. Virastotalon Puutarhakadun puoleinen osa puretaan ja tilalle rakennetaan viisikerroksinen uudisosa. Vanhan kiinteistön eteläinen ja pohjoinen osa peruskorjataan.

Keskusvirastotalo on rakennushistoriallisesti arvokas rakennus, joka on asemakaavassa suojeltu. Virastotalossa sijaitsee myös valtuustosali. Rakennus toimii jatkossa noin 900 työntekijän toimistona. Virastotalon katutasoa tullaan avaamaan laajasti kaikkien kaupunkilaisten käyttöön.

” Tampereen virastotalon perusparannus ja laajennus on Tampereen Tilapalvelut Oy:n historian suurin hanke ja olemme ottaneet mielenkiinnolla tämän haasteen vastaan. Tiloja rakennetaan kuitenkin käyttäjille ja kaupunkilaisille. Haluamme onnistua siinä tavoitteessa mahdollisimman hyvin”, kertoo Tampereen Tilapalveluiden hankeinsinööri Petri Saarinen.

”YIT:llä on osaamista ja kokemusta hankkeelle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi, niin RTS-luokituksesta, energiatehokkuuden optimoinnista, hiilijalanjäljen määrittämisestä kuin vaihtoehtoisista energiamuodoista. Tavoitteenamme on yhteistyössä tilaajan kanssa hyödyntää uusiutuvan energian ratkaisuja, kuten aurinkosähköä ja kaukokylmää”, kertoo Tom Ekman, YIT:n Toimitilat-segmentin johtaja.

#tampereen kaupunki #yit suomi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0