Rakentaminen Konttorit
1 min luettu

YIT peruskorjaa ja laajentaa Kuopion oikeustalon

21/09/2022, 13:52
YIT peruskorjaa ja laajentaa Kuopion oikeustalon
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Heinäkuussa 2022 käynnistynyt hanke toteutetaan projektinjohtourakkana ja sen on määrä valmistua vuoden 2024 alussa. Hankkeen rakennustöiden kustannukset ovat noin 13 miljoonaa euroa.

Oikeustalon hankkeessa saneerataan vanha, vuonna 1929 valmistunut, rakennushistoriallisesti ja maisemallisesti merkittävä sekä ulkokuoreltaan suojeltu kiinteistö. Rakennus on viimeksi toiminut verotalona ja ennen sitä myös palo- ja poliisitalona.

Täyttää vaatimukset

Saneerauksen jälkeen rakennus täyttää nykyaikaiset sisäilma- sekä äänitekniset vaatimukset. Lisäksi oikeustalon sisäpihalle rakennetaan laajennusosa, joka integroituu vanhaan rakennukseen. Tiloihin sijoittuvat tulevaisuudessa käräjäoikeuden, ulosottolaitoksen sekä syyttäjälaitoksen tilat.

”YIT rakentaa toimivia ja kestäviä elinympäristöjä, jotta kestävästä elämästä tulee helppoa. Työn päämääränä on mahdollistaa ihmisten, yritysten ja yhteiskunnan sujuva arki ja kestävä eläminen, mistä oikeustalon saneeraus on hyvä esimerkki. Odotamme innolla yhteistyötä Senaatti-kiinteistöjen kanssa”, sanoo aluejohtaja, Jani Knuuttila, YIT.

Turvalliset ja terveelliset ratkaisut

”Tilojen suunnittelun lähtökohtana ovat olleet oikeushallinnon työympäristö- ja toimitilakonseptin mukaiset turvalliset ja terveelliset ratkaisut, jotka tukevat uusia työnteontapoja ja digitalisaatiota. On hienoa päästä aloittamaan hankkeen suunnitteluratkaisujen kehittäminen toteutusta varten sekä rakennustyöt YIT:n kanssa”, sanoo rakennuttamisryhmän päällikkö Jarkko Karvonen, Senaatti-kiinteistöt.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0