Koulu
1 min luettu

YIT rakentaa Asikkalan Vääksyn yhteiskoulun elinkaarimallilla

3/02/2022, 11:39
YIT rakentaa Asikkalan Vääksyn yhteiskoulun elinkaarimallilla
Asikkalaan rakennettava Vääksyn yhteiskoulu. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Perko Oy ja siinä on otettu huomioon maisemat ja näkymä Vesijärvelle ja Päijänteelle.. Kuva: YIT
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

YIT on saanut toteutettavakseen Vääksyn yhteiskoulun uudisrakennuksen Asikkalaan. Hankkeeseen kuuluu rakennuksen suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito 20 vuoden ajan. Lisäksi sopimus sisältää viiden vuoden lisäoption ylläpidosta. Asikkalan kunta toteutti hankinnan kilpailullisella neuvottelumenettelyllä.

Koulurakennuksen koko on noin 6 700 bruttoneliömetriä ja se sisältää tilat yhteensä 530:lle perusopetuksen ja lukion oppilaalle. Rakennukseen toteutetaan monitoimisali ja näyttämö sekä tiloja taito- ja taideaineille, jotka palvelevat myös kuntalaisten iltakäyttöä ja harrastustoimintaa. Tiloja voi käyttää muun muassa liikuntaseurat, yritykset ja yhdistykset sekä muut oppilaitokset.

– Vääksyn yhteiskoulu tulee olemaan moderni ja muunneltavissa oleva oppimisympäristö, joka on iltaisin Wellamo-opiston, järjestöjen ja yhdistysten käytössä. Kouluun luodaan puitteet myös 600 henkilön tilaisuuksia ja konsertteja varten, kertoo Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka.

Rakennustyöt alkavat kevään 2022 aikana ja koulu otetaan käyttöön syyslukukauden alussa 2024. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Perko Oy.

#arkkitehtitoimisto perko oy #asikkala #elinkaarimalli #vääksyn yhteiskoulu #yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0