Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

YIT sai 20 miljoonan urakan Leviltä

2/05/2022, 06:38
YIT sai 20 miljoonan urakan Leviltä
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

YIT on allekirjoittanut sopimuksen Cloudberry Development Oy:n kanssa Levin laskettelukeskuksen eturinteiden yhteyteen projektinjohtourakkana toteutettavasta kiinteistökokonaisuudesta. Hanke  koostuu 41 lomahuoneistosta, pysäköintihallista, kuntosalista sekä liiketiloista. Hankkeen laajuus on noin 7 900 bruttoneliömetriä. Sen kokonaisarvo on noin 40 miljoonaa euroa, josta YIT:n rakentamista koskevan urakan osuus on noin 20 miljoonaa euroa.

Icy Hot Chalet Levin ski-in/ski-out -lomahuoneistoista löytyy harkittua ylellisyyttä ja avarista ikkunoista avautuu upeat tunturimaisemat. Suurimmat kaksikerroksiset loft-huoneistot ovat pinta-alaltaan jopa 200 neliömetriä. Kokonaisuuteen kuuluu myös paritalo ja rivitalo. Lämmintä tunnelmaa tuovat pääjulkisivumateriaaliksi maantasossa valittu tiili, sekä ylempien kerrosten puuverhous. Kiinteistön alimpaan kerrokseen tulee pysäköintipaikat 47:lle autolle, joista 15 paikkaa on varattu sähköautoille. Autopaikkojen lisäksi alimpaan kerrokseen tulee muun muassa ulkoiluväline-/suksi- ja monovarastot, sekä irtaimistovarastoja.

”Olemme kehittäneet hanketta yhdessä tilaajan kanssa jo usean vuoden ajan. Viime vuodet ovat olleet matkailualalle ja siihen liittyvälle rakentamiselle haastavia koronapandemian ja Ukrainan sodan takia ja on erityisen hienoa, että niistä huolimatta hanke saadaan käyntiin suunnitellusti. Yhteistyö on sujunut erittäin hyvässä hengessä ja projektinjohtourakassa on hyödynnetty poikkeuksellisen paljon yhteistoiminnallisia piirteitä ja työskentelytapoja, joiden myötä osapuolien toiveista ja tavoitteista on voitu käydä mahdollisimman avointa keskustelua. Tavoitteena on kehittää aluetta jatkossa vielä eteenpäin. Rakennusvaiheen käynnistyessä huhtikuussa, aloitamme tontille rakennettavan seuraavan vaiheen suunnittelun”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jussi Koskelainen YIT:stä.

Rakennustyöt aloitetaan huhtikuun lopulla 2022, ja hankkeen on määrä valmistua vuoden 2023 marraskuun loppuun mennessä. Tavoitteena on, että asukkaat pääsevät nauttimaan joulusesongista uusissa lomahuoneistoissaan.

#yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0