Rakentaminen
1 min luettu

YIT sitoutumassa SBTi:hin ensimmäisenä kotimaisena rakennusyhtiönä

19/11/2021, 13:52
YIT sitoutumassa SBTi:hin ensimmäisenä kotimaisena rakennusyhtiönä
Kuva: YIT
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

YIT on sitoutumassa tieteeseen perustuviin päästövähennystavoitteisiin SBTi-aloitteen vaatimusten mukaisesti. SBTi eli Science Based Targets initiative vaatii yhtiöitä vähentämään päästöjään sekä omassa toiminnassaan että arvoketjussaan.

– Sitoutuminen kansainväliseen, johtavaan ja vertailukelpoiseen päästövähennystavoitteeseen vahvistaa YIT:n pitkäjänteistä työtä kasvihuonekaasujen vähentämiseksi omassa toiminnassaan ja arvoketjussaan. SBTi:n mukaisesti asetettu tavoite nostaa ilmastotoimiemme kunnianhimon tasoa, ja se tulee vaatimaan entistä tiiviimpää yhteistyötä kumppaneidemme kanssa, toimitusjohtaja Markku Moilanen toteaa.

YIT on jo aiemminkin pyrkinyt vähentämään ilmastovaikutustaan. Vuonna 2020 yritys vähensi oman toimintansa päästöjä noin 30 prosenttia lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä toimistoissaan ja rakennustyömaillaan. YIT:n mukaan nämä ja monet muut keinot tulevat olemaan tärkeässä osassa heidän päästövähennystavoitteensa saavuttamiseksi. Lopullinen tavoitteen muotoilu vaatii hyväksynnän SBTi-organisaatiolta, ja hyväksyntäprosessin jälkeen YIT julkaisee tavoitteensa.

Suomen markkinoilla toimivista rakennusalanyrityksistä myös ruotsalainen rakennuskonserni Skanska on sitoutunut Science Based Targets -aloitteeseen. Yritys tiedotti marraskuun alussa SBTi hyväksyi heidän ilmastopäämääränsä vaatimustensa mukaisiksi.

Rakentaminen sekä rakennetun ympäristön käyttö vastaavat noin puolesta maailman luonnonvarojen käytöstä ja noin 40 prosentista energiankulutuksesta. Rakennusalan ilmastovaikutukset ovat suuret, sillä UNEP:in mukaan energiankulutuksen kasvihuonekaasupäästöistä jopa 38 prosenttia syntyy rakennusten käytöstä ja rakentamisesta.

#pariisin ilmastosopimus #sbti #science based targets initiative #yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0