Yritykset
1 min luettu

YIT vaatii oleskelulupaa lähetetyiltä työntekijöiltä

9/09/2021, 11:35
YIT vaatii oleskelulupaa lähetetyiltä työntekijöiltä
Kuva: YIT Oyj
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Rakennusyhtiö YIT tiukentaa toimintatapojaan EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta tulevien lähetettyjen työntekijöiden työolojen parantamiseksi. Aiemmin YIT on sallinut EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta lähetettyjen työntekijöiden työskennellä Suomessa EU-lähtömaan työluvalla, mikä on Suomen lakien mukaan riittänyt. Nyt konserni lisää lähetetyille työntekijöille vaatimuksen oleskeluluvasta ja työnteko-oikeudesta Suomessa. Lähetyillä työntekijöillä tarkoitetaan työntekijöitä, jotka ulkomainen yritys lähettää työskentelemään Suomeen.

YIT ilmoittaa tiedotteessaan, että muutos tehdään, koska sekä viranomaisten tilastot että tutkimustieto osoittavat, että toisesta maasta lähetetyt EU- ja ETA-alueen ulkopuoliset työntekijät ovat alttiimpia heikommille työehdoille, työperäiselle hyväksikäytölle ja muille harmaan talouden ilmiöille. YIT kertoo myös itse havainneensa saman ilmiön.

– Suurimpana suomalaisena ja merkittävänä pohjoiseurooppalaisena rakennusyhtiönä koemme velvollisuudeksemme ohjata alamme käytäntöjä uuteen suuntaan. Lähetettyjä työntekijöitämme koskeva linjaus on vahva lisäys jo käynnissä olevan vastuullisuustyömme rinnalle. Tehtävää alallamme kuitenkin riittää edelleen, ja siihen tarvitsemme jokaisen toimijan sitoutumista, kommentoi YIT:llä hankintaketjusta vastaava johtaja Juhana Häkkänen tiedotteessa.

#lähetetyt työntekijät #oleskelulupa #työnteko-oikeus #yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0