Rakentaminen
1 min luettu

YIT valitsi kumppaninsa Kirkkonummen kaapelitornille

2/06/2023, 03:04
YIT valitsi kumppaninsa Kirkkonummen kaapelitornille
Kirkkonummelle nousevan rakennuksen on määrä toimia suurjännitteisten merikaapelien tuotantolaitoksena ja siitä on tulossa Suomen korkein rakennus 185 metrin korkeudella.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

YIT Prysmian Group Finlandin allianssikumppaniksi Prysmian Groupin kaapelitornin rakentamishankkeeseen Kirkkonummelle.

Prysmian Group Finland Oy on valinnut YIT:n toteutusvaiheen kumppaniksi Prysmian-tornin rakentamiseksi Kirkkonummelle.

Toteutusvaihe jatkaa kehitysvaiheen yhteistyötä ja hanke muuttuu samalla allianssihankkeeksi. Rakennusurakan arvioitu kokonaisarvo on noin 65 miljoonaa euroa. Sopimus kirjataan vuoden toisen neljänneksen tilauskantaan.

Rakennuksen on määrä toimia suurjännitteisten merikaapelien tuotantolaitoksena ja siitä on tulossa Suomen korkein rakennus 185 metrin korkeudella. 

Investoinnilla Prysmian Group vastaa energiamurroksen ja siihen liittyvän teknologian vauhdittamaan maa- ja merikaapeleiden kysynnän rajuun kasvuun. Suurjännitteisiä merikaapeleita tarvitaan kaikkialla maailmassa vihreän siirtymän investointien, kuten merituulivoimaloiden, sähkönsiirrossa.

”Kyseessä on poikkeuksellinen ja vaativa urakka, jonka toteuttajaksi meillä oli ilo valita luotettu suomalainen toimija. Olemme vakuuttuneita siitä, että yhteistyö YIT:n kanssa tarjoaa meille parhaan ratkaisun tähän elintärkeään hankkeeseen, jolla vahvistamme entisestään Pikkalan tehtaan asemaa alan johtavana teknologiakeskuksena ja sen kykyä vastata Euroopan vihreän siirtymän ja energiaomavaraisuuden asettamiin vaatimuksiin”, sanoo Prysmian Group Finlandin maajohtaja Ferdinando Quartuccio.

Toteutusvaihe alkaa heti ja kestää vuoden 2025 kesään, jolloin tornin on määrä valmistua. 

”Olemme innoissamme, että saamme olla mukana tässä strategiamme ytimessä olevassa hankkeessa, joka mahdollistaa vihreää siirtymää energiassa. Hanke mahdollistaa meidän käyttää ja näyttää monipuolista ammattitaitoamme Suomen korkeimman rakennuksen rakentamisessa”, sanoo Infra-segmentin vt. johtaja Aleksi Laine YIT:ltä.

#kirkkonummi #liukuvalo #rakennushankkeet #rakentaminen #suomi #yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0