Rakentaminen
1 min luettu

YIT:n Hanne Perälä Ralan hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi

20/12/2021, 08:52
YIT:n Hanne Perälä Ralan hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi
Hannele Perälä nousee RALA:n hallituksen puheenjohtajaksi Helsingin yliopiston toimitilajohtaja Teppo Salmikiven jälkeen. Kuva: Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

– Lähitulevaisuuden suurin muutos on, että kestävässä rakentamisessa tullaan ottamaan iso ajatteluloikka. Asioista pitää keskustella laajasti sekä alan sisällä että niin sanottuun suureen yleisöön päin. Kuluttajien on vaikea pysyä mukana siinä, mitä rakennusala tekee esimerkiksi kestävään kehitykseen, vastuullisuuteen ja ilmastonmuutoksen liittyvien asioiden eteen. Myös alalla on epäselvyyttä, mitä esimerkiksi EU tai rahoittajat meiltä vaativat. On todella tärkeää, että meillä on julkisia keskustelijoita, jotka osaavat sanoittaa uutta tekemistä, Perälä sanoo tiedotteessa.

Merkittävimmäksi Ralan roolin Perälä näkee pienten ja keskisuurten yritysten tukena, joilla ei ole samoja resursseja tutustua asioihin tai hankkia konsulttiapua kertomaan, mitä ilmastonmuutoksen torjunta tai esimerkiksi vasta viime aikoina puheenaiheeksi noussut taksonomia tarkoittavat rakentamiselle. Hän peräänkuuluttaa alan yhteistyötä kestävän rakentamisen vaatimaan ajatusloikkaan pystymiseksi.

– Tämä yhteistyöloikka on jo kerran tehty työturvallisuuden kanssa. Siihen sitouduttiin isosti läpi kentän, joten näen, että mahdollisuus samaan on myös laadun, ympäristöteemojen ja muiden vastuullisuuden elementtien kanssa, Perälä sanoo.

Perälä nousee Ralan hallituksen puheenjohtajaksi edelliset kaksi vuotta puheenjohtajana toimineen Helsingin yliopiston toimitilajohtaja Teppo Salmikiven jälkeen. Hallituksen puheenjohtajan kausi on kaksivuotinen.

#nimitykset #puheenjohtaja #rakentamisen laatu rala ry #rala
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0