Infrastruktuuri Tiet
2 minuutteja luettu

Yli 60 hanketta saa tukea kävely- ja pyöräilyolo- suhteiden parantamiseen

1/02/2022, 07:51
Yli 60 hanketta saa tukea kävely- ja pyöräilyolo- suhteiden parantamiseen
Traficom myönsi tukea pyöräilyn ja kävelyn edistämiseen yhteensä 63 hankkeelle 123 hakijan joukosta. Kuvituskuva. Kuva: Krzysztof Popławski, Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Traficom on myöntänyt kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmassa tukea 63 eri hankkeelle ympäri Suomea. Kävelyn ja pyöräliikenteen olosuhteita parannetaan hankkeissa esimerkiksi rakentamalla pyöräkatuja, pyöräpysäköintiä liityntäpysäköintikohteissa sekä päivittäisen liikkumisen kannalta keskeisissä kohteissa. Lisäksi hankkeissa rakennetaan kävely- ja pyöräilysiltoja, jalankulkualueita sekä parannetaan kävelyn tai pyöräliikenteen opastusta.

Rahoitusta saivat tällä kertaa Akaa, Asikkala, Espoo, Heinola, Helsinki, Imatra, Joensuu, Jyväskylä, Järvenpää, Kajaani, Kauhava, Kempele, Kittilä, Kokemäki, Kokkola, Kotka, Kouvola, Kruunupyy, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Lempäälä, Liminka, Liperi, Muhos, Muurame, Mäntsälä, Nokia, Nurmijärvi, Orimattila, Oulu, Outokumpu, Parainen, Pori, Riihimäki, Sastamala, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tampere, Turku, Vaasa, Vantaa ja Ylivieska.

Traficomin ja ja Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan investointiohjelman hankehaku toteutetaan myös tänä vuonna ja vuoden 2021 investointiohjelman hakukierroksen määrärahoista osa käytetään vuoden 2022 haussa.

Investointiohjelma on yksi liikenne- ja viestintäministeriön vuonna 2018 julkaiseman Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman toimenpiteistä. Edistämisohjelmalla tavoitellaan 30 prosentin kasvua kävelyn ja pyöräilyn matkamääriin vuoteen 2030 mennessä verrattuna ohjelman julkaisuajan tilanteeseen vuonna 2005.

– Kävellessä tai pyöräillessä kunto karttuu. Samalla matka taittuu ilmastoystävällisesti. Kunnat ja kaupungit tekevät ilmasto- ja terveystyötä, kun ne rakentavat eri puolelle Suomea laadukkaita pyöräbaanoja ja kävelyreittejä, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Investointiohjelman valtionavustushakua on toteutettu vuodesta 2018 lähtien. Avustuksia jaettiin jo neljättä kertaa.

– Vuodesta 2018 alkaen investointiohjelman kautta avustusta on myönnetty jo 141 hankkeelle kaiken kokoisiin kuntiin. Kunnissa on selvästi sitouduttu kävelyn ja pyöräilyn pitkäjänteiseen edistämiseen. Vuoden 2021 hakukierroksella esimerkiksi Siilinjärven kunta osoitti vahvaa tahtoa kehittää kävelyn ja pyöräliikenteen infraa, ja sille myönnettiin avustusta neljään eri hankkeeseen, sanoo ylijohtaja Jarkko Saarimäki Traficomista.

#investointiohjelma #jalkakäytävä #kävely #liikenne- ja viestintäministeriö #pyöräily #pyörätie #traficom
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0